Conceptuele kunstheup kan klachten niet verhelpen

‘Ik wil mensen vooral laten nádenken over heupen’

Begin 2016 kreeg Lenie Koevoord een conceptuele kunstheup, maar aan het einde van het jaar kan de 87-jarige bewoner van verzorgingshuis Avondland niet anders concluderen dan dat haar klachten sinds de nieuwe heup alleen maar erger geworden zijn. “Kan niet meer lopen.”

Kunstenaar Atze de Rijk stoort zich aan die banale kritiek van Lenie; functionele kunst is wat hem betreft een gepasseerd station. “Ze interpreteert het verkeerd. Had mevrouw Koevoord een goed werkende kunstheup gewild dan had ze maar bij die fantasieloze fietsenmakers van de Design Academy moeten aankloppen. Ik wil juist de kijk op hedendaagse kunstheupen veranderen en mensen aanzetten tot nadenken over heupen. De heup. Heupen. Dan kan zij klagen over lopen, maar ze beseft niet dat ze onderdeel is van een unieke ontregelende kunstervaring.”

Schoorvoetend wil Lenie inderdaad wel toegeven dat ze door het plaatsen van de kunstheup enigszins anders in de wereld staat. “Schever.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lenie Koevoord heeft het met medewerking van Schippers c..s., pensioenfondsen en ziektekostenverzekeraars stevig “op haar heupen gekregen”

gravatar

Kunstenmaker Atze de Rijk is inmiddels voorgedragen als commissaris en lid van de RvB bij bouwbedrijven als BAM, SBB en Koninklijke Volker Stevin