Wikimedia Commons CC: Wouter Engler

‘Sinterklaas hield gezondheidsrisico’s van snoep jarenlang onder de pet’

Ouders maken zich zorgen over de macht van Big Pepernoot

Steeds meer ouders zijn huiverig om hun kinderen bloot te stellen aan snoepgoed van Sinterklaas. Volgens kritische ouders heeft Sinterklaas de gezondheidsrisico’s van de lekkernijen stelselmatig onder de mijter gehouden.

Vol walging kijkt Judith Grienk naar een handje pepernoten dat haar dochtertje eerder die dag kreeg toegestopt van een Sinterklaas in het plaatselijke winkelcentrum. “Dit soort rotzooi stoppen sommige ouders zonder na te denken in hun kinderen, zogenaamd omdat ze zo braaf zijn geweest.”

Grienk heeft, samen met enkele andere bezorgde ouders, research gedaan op YouTube. “Daaruit komt een ontluisterend beeld naar voren van een man die zelf grote belangen heeft in de Big Pepernoot. En let maar eens op, zelf eet hij het niet. Nooit! Ik zie het hem alleen maar weggooien. Als het echt geen kwaad kan, zou hij er zelf toch ook wel eens van eten. Ik beweer niets, ik stel alleen maar vragen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sinterklaas maakt al jarenlang goede sier met wat wij allemaal aan de Pieten te danken hebben. Zonder Pieten geen Sinterklaasfeest, geen kadootjes en geen pepernoten.

Laat voor de Pieten de pet maar eens rond gaan!

Reageer
gravatar

Wat wel handig is om snoepgoed niet van straat op te rapen en in de mond te stoppen. Vooral als er een schimmel gescheten heeft.

‘Pepernoten’ zijn trouwens in het algemeen hele vieze kleffe meelballen. Doe dan maar ‘kruidnoten’.

Overigens zitten daar geen kruiden in, maar specerijen, maar dat verschil snappen maar weinig mensen. Of er peper zit in ‘Pepernoten’ is mij onbekend.

Reageer
gravatar

Ik voel aan deze berichtgevingen, dat de goedheiligman weinig sympathie geniet onder de spel redactie. In het verleden iets te vaak de roe gehad wellicht?

Hoogachtend,

Prof. B. de Bouwer

Reageer
gravatar

Ik vermoed dat Jos Maalderink en Alexander Brandenburg dit jaar er veilig vanuit kunnen gaan dat de Sint hun huisje stilletjes voorbij gaat rijden.