Wikimedia Commons

CIA verslaat Fidel Castro met lange adem

'Ladies and gentleman, we got him'

De CIA is er eindelijk in geslaagd Fidel Castro uit te schakelen. Dat werd vandaag tijdens een persconferentie bekendgemaakt. “Ladies and gentleman, we got him”, sprak CIA-directeur John O. Brennan trots.

Waar de staatsvijand zich ophield en wat de precieze toedracht van de afrekening was, wilde Brennan niet kwijt. Wel wil hij dat de wereld dit succes ziet als een waarschuwing: “You can run, but you can’t hide from the CIA.” Brennan liet los dat de CIA gebruik heeft gemaakt van wat ze noemen ‘de lange adem’. Het inzetten van tijd bij het opsporen en opruimen van vijandige kopstukken is een relatief nieuwe tactiek van de geheime dienst. Brennan: “Tijd is een machtig wapen, en daar hebben we ruim gebruik van gemaakt.”

Brennan wil niet te veel prijsgeven over de strategie, omdat hij hem nog vaker verwacht in te zetten: “Het enige wat ik erover kan zeggen is dat onze tactiek zeer breed toepasbaar is. Vroeg of laat staat Kim Jong Un hetzelfde lot te wachten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, talloze eerdere aanslagen zijn mislukt; aanslagen door Cubaanse bannelingen, invasie in Varkensbaai, vergiftigingen, bomaanslagen, HIV-besmette hoeren, losse traproeden, you name it, they tried it. Maar nu dan toch gelukt. Good shot; hole in one.

gravatar

Geen kunst, met zo’n drankadem als van de CIA kun je achtereenvolgens
– een beer uit zijn winterslaap halen,
– Lazarus wéér opwekken en
– Alexander Pechtold MP laten worden.
Alleen in een omtrek van 50 meter geen open vuur toestaan.

gravatar

De CIA-tactiek is ontleend aan de legendarische woorden “Every breath you take, I’ll be watching you”, van niemand minder dan The Police. Dat was dus al bij voorbaat geknipt voor The Secret Police.

Reageer