YouTube: VerkademeisjeNL

Fietswrak verdween spoorloos van bodem Prinsengracht

'Met algen begroeide voorwiel is niet meer te zien'

Een paar dagen geleden lag zijn fiets nog gewoon op de bodem van de Prinsengracht, maar toen Jan gister keek, was het ding verdwenen. “Ik zag het met algen begroeide voorwiel altijd liggen, vlak onder het wateroppervlak, tussen de woonboten. Maar nu is daar plots niets meer.”

Jan is bang dat zijn fiets is opgedregd door een boot van de gemeente Amsterdam en naar de sloop is gegaan. Het zou een bom leggen onder de relatie tussen hem en de gemeente Amsterdam. “De fiets was me heel dierbaar, er zat zelfs een bel op. Het is een heel onwerkelijke gedachte dat de gemeente ‘m stiekem van de bodem heeft geschept voor eigen gewin.”

De fiets belandde op de bodem van de Prinsengracht na een avondje zuipen met vrienden in juni 2015. De gemeente wilde niet op de beschuldiging van Jan reageren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat verschrikkelijk, Zwarte Piet in Amsterdam.

Denken jullie niet dat Sylvana hoort bij de groep mensen die Wilders bedoelt als ie zegt dat half Nederland denkt we minder, minder, minder ‘van die bepaalde bevolkingsgroep’ in Nederland willen?

gravatar

Mag de naam Zwarte Piet nog wel? Moet het niet een kindervriend met een met een migratieachtergrond zijn?

Voordat je het weet wordt je door de linkse gekkies als xenofoob ge-framed.

Corrie.

gravatar

Misschien moet Willem-Alexander maar eens op staatsbezoek gaan in Amsterdam. Daarmee schijnen veel problemen te kunnen worden opgelost, vooral als zijn eega meekomt. Jan moet dan vooral de woorden “H.M.S. Gazelle” meermaals noemen, dan kan het helemáál niet meer stuk.

Reageer
gravatar

Wat in Jans probleem nu precies? Als hij zelf nog op zijn fiets gezeten had, dan had hij reden gehad tot klagen, omdat dan zijn grachtmansgraf was geschonden.

Reageer
gravatar

Het is in Amsterdam hè, dus het probleem van Jan gaat om de vernietiging van de cultuurhistorische, danwel artistieke waarde van het concept ‘fiets met bel in gracht’. Of misschien toch om het intellectuele eigendom, dat kan ook, maar vast niet om de materiële eigendomskwestie van de fiets an sich. Ik bedoel, een fiets! Je keert wel erg terug naar de jaren ’50 als je bezit over een fiets wilt claimen. Ook al heb je hem zelf gejat in plaats van overgenomen van een junk.
Of zou er een praktische component aan zitten, dat de fiets daar in het water nodig is, bijvoorbeeld omdat op een nacht de stootboei tussen de woonboten was verdwenen.
Ingewikkeld toch wel, om je als provinciaal voor te stellen wat het doet met zo’n Amsterdammer als Jan geworden is.

Reageer
gravatar

Dank voor je gebrekkige hulp, alle kleine beetjes helpen.
Wat kleine correcties en aanvullingen daarop:
An sich is gebrekkig Duits en geen gebrekkig Nederlands.
Met wat voor gebrekkige taalgebruik hebben we bij ‘fett kühl’ van doen?
Vreemd dat je niet valt over de woorden ‘claimen’, ‘junk’ en andere iets langer geleden geleende woorden.

gravatar

Zat er nog een student op? Dan is het grafschennis!

Vissers hebben gerapporteerd dat het wrak naar Surabaya werd gesleept.

Ik zal dit dringende feit ‘ter sprake brengen’ bij president Joko Widodo.

Maar niet voordat onze handelsmissie afgelopen is en de contracten ondertekend.

Daarna dus nog een keertje, als ik toevallig nog eens mocht langskomen daar.

Groetjes,
Mark Rutte

Reageer
gravatar

Wij van duikvereniging ‘Atlantis’ zijn zeer verontrust dat dit cultureel erfgoed zomaar van de grachtbodem verdwenen is!

Wij hielden zorgvuldig een kaart bij van deze geliefde duiklocaties. Zo prachtig, hoe de natuur deze objecten weer in bezit nam!

Wij gingen daar altijd met diep respect mee om. Ja vroeger wilden (toen het nog niet verboden was!) namen wij eens de fietsbel of patrijspoorten van de verlichting mee.

Juist voor de beginnende duiker voor wie wrakken op de zeebodem nog een beetje eng waren boden zij de perfecte ‘experience’.

Hier moet paal en perk aan gesteld worden!

Wij stellen een alarmeringssysteem voor dat alarmfase 1 doorstuurt naar de centrale meldkamer zodra er een boot boven vaart, en alarmfase 2 zodra het wrak beweegt.

Reeds bij alarmfase 1 zal er dan een bewapende ‘taskforce’ in snelle motorboten naartoe snellen die de grafschenners onder schot kunnen nemen. En indien nodig hun boten kunnen doen zinken.

Levert ook weer prachtige natuur op! En duiklocaties.

Reageer
gravatar

Stadsreiniging Amsterdam laat weten dat het fietswrak is versleept naar Gebouw Felix Meritis (Keizersgracht 325) waar het door de chronisch verhoogde azijnzure urine-uitstoot van de bewoners in korte tijd tot slib zal zijn vergaan. DE fietsbel is overgedragen aan duikvereniging ‘Atlantis’ (zie hierboven) waar deze bel in permanente expositie zal worden getoond naast de bel van het goudschip “Lutine”, die van de “Titanic” en die van de Club van Rome.