Wikimedia Commons CC: Michael Vadon & Bundesarchiv

Neonazi’s vinden vergelijking Trump met Hitler te vroeg

‘Hij moet het eerst maar eens waarmaken’

De opkomst van Donald Trump wordt regelmatig vergeleken met die van Adolf Hitler in de vroege jaren 30. Veel mensen spreken daar schande van, onder wie een aantal neonazi’s. Zij vinden dat Trump zich eerst maar eens moet bewijzen.

“Het is veel te vroeg om Trump in één adem te noemen met de Führer”, zegt Rikkert Koolman van de NVU. “Hij mag eerst wel eens iets laten zien in plaats van alleen maar wat te roepen. Het is allemaal ongestaafde retoriek die veel te hoge verwachtingen wekt. Een paar Alt-Righters die de Hitlergroet brengen zegt nog helemaal niks.”

Andere neonazi’s zijn wel bereid Trump een eerlijke kans te geven. “Met de Hitler-vergelijking probeert links ervoor te zorgen dat hij straks tegenvalt”, zegt Bram Wansink. “Dat is een opzichtig trucje. Wij geven hem de tijd om zijn plannen waar te maken. Ik geloof in hem.”

Het is niet voor het eerst dat een politicus met Hitler wordt vergeleken, erkent Wansink. “Denk maar aan die slappe zak van een Duterte. Bij Trump heb ik er op zich een goed gevoel over, maar ik moet hem nog wel die eerste moslim zien deporteren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hitler bouwde veel snelwegen (heet het altijd).
Trump heeft zulke plannen.

Hmm, plaatst Melanie Schultz van Haegen toch wel weer in een bedenkelijk daglicht.

Reageer
gravatar

Hitler was een arme sloeber. Hij kende het lijden van het arbeidersvolk, en had dus de linkse emancipatoire ideaal hoog in het vaandel staan. Ik moet nog zien dat Trump die vaderlijke zorg op zich neemt.

Reageer
gravatar

De kwaliteit van Trump als ‘een’ Hitler zal er toch vanaf hangen of hij ‘bad hombres’ (zoals daar zijn Mexicanos en jihadis) alleen maar over ‘de muur’ gooit, of dat daarachter een bad zwavelzuur zal staan.

Reageer