Wikimedia Commons CC (Wouter Engler)

Kinderen zijn bemoeienis van Madrid meer dan zat

Protestbeweging GeenStaf wil nexit uit de zak

Nederlandse kinderen hebben schoon genoeg van de bemoeienis van Sinterklaas. Volgens veel kinderen is ‘Madrid’ een bureaucratisch bolwerk. Zij pleiten voor een nexit uit de zak.

“De Madrileense dictatuur is volkomen ondemocratisch, maar legt wel allerlei regeltjes op over zoet zijn, kaarsrechte wortels achterlaten voor paarden en het zingen van tenenkrommende liedjes”, klaagt Daniël (5), voorman van de beweging GeenStaf. “Wij pikken het niet langer dat onze soevereiniteit wordt aangetast door de lange arm van Madrid.”

Het steekt Daniël dat Sinterklaas al eeuwen de dienst uitmaakt: “Deze charismaloze technocraat zit al op het pluche zolang ik me kan herinneren. Waarom kunnen we hem niet direct kiezen? Op deze manier verliezen veel kinderen hun geloof in het hele idee van een jaarlijks terugkerend kinderfeest.”

Daniël heeft op zijn telraam berekend dat de gevolgen van een nexit uit de zak goed te dragen zullen zijn: “Als mijn oom Sinterklaas speelt, we gewoon lootjes trekken en met z’n allen cadeautjes voor elkaar kopen, komen we prima rond.”

De afkeer van Madrid kan volgens Daniël geen verrassing zijn: in 2005 stemden Nederlandse kinderen nog massaal tegen het Boek van Sinterklaas. “Maar met dat signaal is niks gedaan”, huilt hij.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik geloof hier niets van! Die zogenaamde Daniël praat helemaal niet als een kind van 5 jaar oud. Door dit soort nepnieuws is Donald Trump nu president van Amerika.

Reageer
gravatar

En dan te denken aan al die worteltjes, suikerklontjes, appeltjes, en ander paardenvoer dat wij allen collectief in onze schoen ter donatie bij de schoorsteen neerzetten, ter contributie aan deze geldverslindende beweging, die ons pleegt zoet te houden middels het uitreiken van nutteloze cadeautjes en tandbederfbevorderend snoepgoed. Want wat moeten wij heden ten dage nog met twee kaatseballen in een net?

Reageer