Bron: NOS

Hoeveel kunnen we met 5.000 euro doen tegen haat?

Een paar aardige suggesties

Het Openbaar Ministerie eist 5.000 euro boete tegen Geert Wilders vanwege haatzaaien. Dat roept natuurlijk de vraag op: hoeveel kan de Nederlandse samenleving met 5.000 euro doen tegen haat? Wij hebben een paar aardige suggesties op een rijtje gezet.

Tegels met inspirerende teksten ophangen aan viaducten
Mensen zitten veel in de auto. Het zou dus goed zijn als ze over de snelweg rijden en herinnerd worden aan verdraagzaamheid. Dat kan door aan viaducten mooie tegels te hangen met teksten als ‘Live laugh love’, ‘Reik elkaar de hand’ en ‘Denk niet zwart-wit. Denk liefde!’. Voor 5.000 euro kun je bij de Gamma heel wat tegels kopen!

Een diversiteitsdiner organiseren
Waar leer je elkaar beter kennen dan aan de eettafel? Samen eten schept een band. Je leert over elkaars achtergrond, gewoontes en waarden. Stel je eens een tafel voor waar Nederlanders van alle kleuren met elkaar eten! (Let op: niet met alle Nederlanders, we moeten binnen het budget blijven.)

Investeren in onderwijs
Een tolerante samenleving begint in het onderwijs. Door onze kinderen leren om liefdevol met elkaar om te gaan, kunnen we haat voor altijd uitbannen. En voor 5.000 euro kun je één hele leraar maatschappijleer een maand aanstellen!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat diversiteitsdiner is gedoemd te mislukken. Zoiets hebben wij met de collega’s al eens geprobeerd. Toen de gepocheerde autoband werd binnengebracht liep er al een aantal genodigden boos weg. Met de resterende collega’s (en aanhang) hebben wij ons best gedaan. Drie collega’s liggen in het ziekenhuis met maagperforaties, dankzij de radiaalband, die erg scherp blijkt. Zelf heb ik mijn gebit erop stuk gebeten. Investeer het liever in onderwijs. Ik denk alleen dat zo’n maatschappijleren leraar niet het beste idee is. Een kalfsleren leraar is veel fijner.

Reageer
gravatar

Stoeptegels met inspirerende teksten als: “Always look on the bright side of life”. Maar alle zuurheid terzijde: Allah zij dank wordt onze Islamitische Medelanders en bezoekende haatpredikers niets in de weg gelegd als zij alle Nederlanders een rituele dood toewensen. Dat hoort immers bij hún vrijheid van godsdienst! En bovendien: onze handelsbelangen in het Midden-Oosten én het feit dat 99,9 % van onze olieleveranciers de Soennitische variant van de Islam aanhangt (net als Sultan Erdogan) verhindert kritische beschouwing.

Reageer
gravatar

Haatpredikers.. Zijn dat niet mensen die te pas en te onpas gelegenheid vinden mensen collectief te demoniseren?

Erdogan is daar een mooi voorbeeld van, zonder meer!

gravatar

Uitkeren aan de aanklagers natuurlijk! Er zijn ontzettend veel mensen die zich gediscrimineerd voelen door Wilders en aangifte hebben gedaan.

Dit laat ook zien dat we degenen die aangifte hebben gedaan serieus nemen.

Zo bij elkaar genomen levert dat toch al 78 cent per aangifte op. Dit als genoegdoening voor de geleden schade.

Reageer
gravatar

Het was natuurlijk ook goedkoper doordat de aangiftes reeds gedrukt waren. Alleen nog naam en handtekening en procederen maar.

gravatar

Kinderen gingen juist liefdevol met elkaar om totdat een paar eikels T woord discriminatie gingen roepen! Daar is de tweedeling uitgevonden

Reageer
gravatar

Haat is vaak gericht tegen mensen die er anders uit zien. Dit is gemakkelijk aan te pakken. Voor 5000 euro kunnen we voor heel Nederland witte gewaden met gezichtsbedekkende kaboutermutsen subsidiëren. We zouden zelfs leuke tuinfeesten met vreugdevuren kunnen organiseren.

Reageer
gravatar

Op YouTube kun je allemaal inspirerende liedjes vinden, zoals:
– Pipes of Peace – Paul McCartney
– Give Peace a Chance – Joh Lennon
– I Love You – Yello
Voor nop! Als dát niet helpt…

Reageer
gravatar

Een gedetineerde kost de belastingbetaler ongeveer € 300 per dag. Met die € 5.000 zouden we Geert ‘Heil Myself’ Wilders dus 16,7 dagen daar kunnen onderbrengen waar hij thuishooirt: in de bajes.

Reageer