Wikimedia Commons CC: Sander van der Wel

Arrogante Sinterklaas negeert de wil van de kinderen

Gutheiligmensch legt verlanglijstjes naast zich neer

Sinterklaas weigert nog altijd de wil van de kinderen uit te voeren. De kinderen hebben al weken geleden hun verlanglijstjes ingediend, maar de Sint legt ze ijskoud naast zich neer.

“Mijn lijstje was glashelder”, zegt Finn Jacobs (6) uit Amsterdam. “Een iPhone, een PlayStation en geld. Maar ik heb het allemaal nog niet in mijn schoen gevonden. Alleen wat chocolademunten, ontzettend flauw. Ik begrijp niet waarom hij zo moeilijk doet.”

Sinterklaas probeert naar eigen zeggen met pepernoten en marsepein “recht te doen aan de wensen” van de kinderen, maar dat is volgens Finn onzin. “Hij hoeft geen recht te doen aan mijn wensen, hij moet gewoon luisteren. Geld is geld, hoe duidelijk wil je het hebben? De kinderen hebben gesproken.”

Het negeren van de wil van de kinderen toont de arrogantie van de macht aan, zegt ook Amber (5). “Sinterklaas denkt in zijn eentje te kunnen bepalen wat voor cadeaus wij krijgen, alleen omdat hij toevallig de Goedheiligman is. Alsof wij daar zelf niks over te zeggen zouden hebben. Wij hebben hem nooit gekozen, dus wie denkt hij wel niet dat hij is?”

De gang van zaken rond de verlanglijstjes toont volgens velen aan dat Sinterklaas volledig is vervreemd van de kinderen, toch zijn traditionele achterban. Het gevolg is dat veel kinderen overlopen naar de Kerstman. Zorgelijk, vindt Herman van Galen, vader van drie dochters: “De Kerstman doet allemaal ronkende beloftes, maar die kan hij net zo min waarmaken als Sinterklaas. Kinderen die hun heil zoeken bij die populistische goedzak komen straks van een koude kermis thuis.”

Hermans dochter Tessa (6) vindt dat onzin: “Die Gutheiligmensch is een vuile wegkijker.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maar kijk ook eens naar wat Deysselbloem en Kwiebes doen jegens buitenlandse multinationals en binnenlandse belastingvluchters. Heus: zelfs Sinterklaas weet aan welke kant zijn tabberd is gesmeerd.

gravatar

De Sint moet er gewoon mee stoppen.
En Piet al helemaal.
De kerstman zijn baard af doen en weer in het kribbetje met strooi gaan liggen. Met de os en de ezel en de herdertjes bij nachte.

Maar dat zullen de grutterskindertjes en de kindertjes van pappa en mamma Bol.com wel weer niet fijn vinden.

Reageer
gravatar

Ik had ‘wereldvrede’ op mijn lijstje staan, maar ik kreeg een briefje van die ouwe dat ‘ Ik daar zelf aan moest werken’. Nou ja zeg, wat een luie donder, zeg. Ik vraag het toch van hem??? Eikel.

Reageer
gravatar

Maar meneer, daarvoor moet u bij de afdeling ‘Goden’ zijn!

Helaas is deze nooit bemand/bevrouwd/bemensd/begod(m/v/o) geweest.

Niettemin kunt u uw wensen draadloos indienen onder het slaken van kreten als ‘lieve heer’, ‘ave Maria’, of ‘alla akbar’ en gebaren als ‘met de handjes bij elkaar’, ‘op uw knietjes’, ‘plat op uw bek’, of ‘doe maar wat, het maakt toch niet uit’.

Geen of toevallige resultaten geven natuurlijk geen enkele garantie voor de toekomst. Maar u mag het altijd proberen!

Daarna verwijzen wij u graag door naar de afdeling ‘Doe Dan Zelf Wat Idioot!’.

Uw Wensloket

gravatar

En gelijk heeft de Sint. Hij heeft namelijk een voorbeeldfunctie. Kinderen moeten gaan begrijpen dat niet alles zomaar vanzelfsprekend is. Het is te makkelijk voor kleine kinderen, om iets te krijgen zonder er verder enige noemenswaardige tegenprestatie voor te hoeven leveren.
Alleen maar je wens kenbaar maken, en dan ook nog verwachten dat hij zomaar gehonoreerd wordt? Dat is toch niet meer van deze tijd?
Voor je het weet denken grote kinderen dat ze Zwarte Piet ook maar af kunnen schaffen omdat ze dat gewoon willen hebben….

Reageer
gravatar

Voor je het weet denken grote kleuters dat ze Zwarte Piet ook maar gewoon door de strot kunnen blijven drukken, omdat ze alleen aan zichzelf denken en niet willen nadenken over wat het voor een ander betekent.

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Maar met de kop in de kont zien sommige mensen dat licht niet.

gravatar

Beste Zo Zit Dat: Ik ben het op uitgangsstellingen met jou eens: cadeautjes voor arme kinderen zitten er niet meer in, en die voor rijke VVD-kinderen mogen een waarde van € 25.000,- niet meer overstijgen. Dat is een gevolg van een “Herenakkoord” met Jaap van der Steur en Klaas Dijkhoff.
Maar jouw hypothese over kop-in-konters lijkt mij niet werkbaar voor de strammeren onder ons.

gravatar

Kijk, dat is nu typisch zo’n reactie van zo’n verwend kind. Volstrekt gebrek aan inhoudelijke feitelijke argumenten, alleen focus op hun eigen gevoel. Het gevoel van anderen verklaren ze ondergeschikt. Als je dan niet verwend bent, en een compleet gebaan inlevingsvermogen vertoont, dan weet ik het niet meer.

Even omdraaien met net zoveel gelijk :
Voor je het weet denken kleine kleuters dat ze gekleurde Piet ook maar gewoon door de strot kunnen blijven drukken, omdat ze alleen aan zichzelf denken en niet willen nadenken over wat het voor een ander betekent.

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Maar met de kop in de kont zien sommige mensen dat licht niet.

gravatar

Wat een kul dat men weer buigt voor een minderheid die alleen maar eist en niks bijdraagt. Dat krijg je als je allemaal maar binnenlaat en zodra ze een grote groep zijn passen ze zich niet meer aan.Gaan eisen stellen, waarom zijn ze hier dan?Wij als gastheer buigen voor gasten, dacht het even niet. Bevalt je ons manier van leven ga waar je het beter hebt, alleen het gratis geld, woning, toeslagen etc ja die heb je elders niet. Stop eens met weg met ons. Het is belachelijk dat groepjes die tegen onze manier van leven zijn nog eens gesubsidieerd worden, wie is nu gek?Geen cent van mij aan al die nietsnutten, Sylavana en co zouden nog in plaggenhut wonen, zonder stroom en elektriciteit, kansen heeft ze hier met haar domme kop die ze elders niet zou hebben. Gauw terug op bootje binnenland Suriname, wedden dat ze dan rustig is?

Reageer
gravatar

Sylvana heeft waarschijnlijk meer geld verdiend dan jij, en dus ook meer belasting betaald. En in haar “gewone” tijd heeft ze heel wat meer mensen een goed gevoel gegeven dan jij.