Bron: DWDD

Samenleving gaat meer doen om NPO serieus te nemen

‘We moeten ze toch een beetje het gevoel geven dat ze bekeken worden’

Garagehouder Ron Broekman (46) uit Gouda maakt zich zorgen over de NPO. Hij roept zijn buurtgenoten in Korte Akkeren op om in ieder geval te doen alsof ze geïnteresseerd zijn in wat NPO-baas Shula Rijxman te zeggen heeft. “We moeten ze daar bij de publieke omroep toch een beetje het gevoel geven dat ze bekeken worden.”

Ron signaleert een groeiende kloof tussen de gewone kijker en de NPO. “Het is de afgelopen tijd pijnlijk duidelijk geworden dat de NPO zich zwaar ondervertegenwoordigd voelt in de samenleving. Dan krijg je vervelende situaties, zoals Shula die aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk dingen roept over pluriforme media. Het is triest dat we dat als maatschappij niet konden voorkomen.”

Ook buurtgenoot Rianne Fransen (31) vindt dat het de taak van de kijker is om de NPO meer te betrekken bij de rest van de samenleving. “We hebben hier op straat helemaal niet doorgehad dat de NPO zich zo buitengesloten voelde. We zaten met onze koppen in de moderne tijd. Misschien moeten we af en toe wat meer naar Pauw kijken in plaats van vroeg naar bed te gaan omdat we ’s ochtends weer vroeg in de bakkerij moeten staan.”

Volgens Ron is het twee voor twaalf: “In een tijd waarin NPO en publiek lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan is het belangrijk om nader tot elkaar te komen. Sommige van mijn vrienden overwegen om weer naar een quizprogramma te kijken waarin deelnemers in een encyclopedie naar antwoorden moeten zoeken, en zelfs om naar het kindse achtuurjournaal te kijken. Dat bewonder ik. Over Brandpunt wordt soms lacherig gedaan, maar we moeten proberen ook dat soort programma’s serieus te nemen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het Journaal voorlezen is de ideale voorbereiding op een stoeltje in de 2e Kamer. Kijk maar naar onze nationale kleuterjuf Pia Dijkstra. Zonder haar blijven we met onze organen in de duisternis van ons voorgeboortelijk bestaan kleven.
Als Rob Trip straks Minister van Schoeisel is geworden krijgen we eindelijk allemaal maat 43 als schoen.

gravatar

Dit bericht klopt niet. Kan de redactie het niet verwijderen? Ik ben wel Ron Broekman, maar ik ben niet 46 jaar oud, ik woon niet in Gouda, ik ben wel garagehouder geweest, maar ben daar acht jaar geleden al mee gestopt. Bovendien heb ik gezegd dat het drie voor twaalf is. Graag dus een aantal correcties.

Reageer