Langlaufen: dé wintersport voor mensen die zich te goed voelen voor hellingen

'Dit is veel puurder'

Vind jij van een helling afskiën ook iets voor gemakzuchtige mensen? Dan is langlaufen iets voor jou! Langlaufen is dé wintersport voor de sneeuwliefhebber die niet vanachter z’n skibril overdreven tof gaat zitten doen over zoiets als zwaartekracht.

Langlaufleraar Bruno lauft al zijn hele leven lang, en weet dus alles over de fijne kneepjes van de sport: “Natuurlijk heb ik ook wel geskied, maar dat ging al gauw vervelen. Toen ontdekte ik langlaufen. Dat is veel puurder. Als je niet heel veel kracht geeft kom je gewoon niet vooruit. Langlaufen draait echt om de beleving, en niet om allerlei randzaken zoals plezier.”

Volgens Bruno moet de ervaren wintersporter zich daarom niet bezighouden met hellingen: “Een echte wintersporter laat zich niet als zo’n slappe trekpop aan een skilift door de bergen sleuren, die ploegt gewoon onderaan de piste door de lauwe hopen sneeuw. En daarna natuurlijk met z’n allen warme melk zuipen en oude vrouwen tongen in de hinter-langlauf-hut. Geen gelul.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Goed idee, en ik heb al een naam: Hulp bij Gebrekkige Taaluitingen, Voorheen Aanwezig Op Het Forum Van De Speld, Maar Nu Gelukkig Met Een Eigen Superioriteitsforum. Veel plezier daar!

gravatar

Persoonlijk ben ik meer voor kurzlaufen, zoals vanaf de parkeerplaats tot aan de hinter-kurzlauf-hut. Zoals bekend ben ik niet lui, maar wel gemakzuchtig.

Reageer
gravatar

Dan kun je ook leuke resultaten wintersport-resultaten boeken in z.g. ‘après ski’ gelegenheden. Veel bezoekers van deze drankgelagen hebben nog nooit ski’s aan hun skischoenen en onder hun skipakken gedragen.