Wikimedia Commons CC: Gage Skidmore & Michael Scott Vadon

Trumps ministersploeg wordt goede afspiegeling van zijn inner circle

Diversiteit van directe omgeving komt sterk naar voren

De ministersploeg die aanstaande president Donald Trump op het oog heeft, is een goede afspiegeling van zijn inner circle. Voor ieder type oude man in zijn kennissenkring is er een plek in het kabinet weggelegd.

Trump: “Het is voor mij heel belangrijk om een team te bouwen dat representatief is voor mijn inner circle. Ik wil niet tien Rudolph Giuliani’s in mijn team hebben: er moet ook ruimte zijn voor een Reince Priebus of, pak-em-beet, een Chris Christie. Het gaat er om een divers palet aan stemmen om je heen te verzamelen.”

Angst dat er geen goede Chris Christies te vinden zijn, heeft Trump niet. “Als je dat beweert, heb je gewoon niet goed genoeg gekeken. Je moet er wel een beetje moeite voor doen. Ik ken een uitstekend gekwalificeerde Chris Christie, die wel degelijk een politieke carrière ambieert.”

Trump is wel voornemens zich te houden aan het Newt Gingrich-quotum, dat zegt dat er minstens één Newt Gingrich in het kabinet moet zitten. Trump heeft zijn voorganger Barack Obama altijd verweten dat hij zich niet aan dat quotum hield.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een machtig voorbeeld van 50+ werkt. En Chris Christie weet als geen ander hoe je mensen met een belemmering over de brug kunt helpen. Maar het meest ontroerend is de participatiekans die geboden wordt aan een psychiatrisch gevorderd oudere.

Reageer
gravatar

Mensen met een belemmering OVER de brug halen? Donald Trump heeft veel liever dat ze de hele dag ONDER de brug blijven, op hun vaste slaapplek. Regeringspartij de KKK staat er dan wel op dat alleen Afro-Amerikanen onder bruggen mogen slapen. Werkloze blanken moeten slapen bij de YMCA.

gravatar

Bijna waren Newt Gingrich en Rudy Giuliana bijgezet in de erfelijke Bush/Bush files, als mastodonten der Republikeinse geschiedenis, versteend, gefossileerd. Doch gebotoxed zijn hun nobele gelaatstrekken nu bewaard gebleven, want net vóór het verstrijken van hun uiterste houdbaarheidsdatum kwam daar een ander fossiel dat deze multimiljonairs terughaalde in actieve dienst, voor de Republikeinse zaak. Ook hier geldt: “Te langen leste, heeft God zie ontfermd over deze benauwende veste”. TV-dominees beleven een ware successtory; ze krijgen -onder Trump- van de IRS weer algehele vrijstelling van vermogens- en vennootschapsbelasting

Reageer
gravatar

Erratum:
lees voor “erfelijke Bush/Bush files” nu: “erfelijke Bush Sr en Bush Jr’s presidentiële bibliotheken” en voor
“… heeft God zie” nu “… heeft God zich”

gravatar

Trump is vandaag in de geheimen tergens de geheimen ingewijd.

Misschien is dat waarom mijn reacties ook niet openbaar gemaakt worden hier op de “de Speld”.

Open en satire zijn zo dingentjes die niet duidelijk zijn… hier dan.

Benny

Reageer
gravatar

3 luik is geen spiegeling trouwens. Drieluik heeft een andere betekenis, namelijk, Kunst.

Zomaar 3 op een volgorde zijn winnaars die gokken
De echte winnaars weten dat er ergens anders iets in hun hoofd maar 2 dingen zijn die hun gelukkig maken.

Benny

gravatar

Als je nou eens begint met stoppen met de merkwaardige gewoonte om niet-bestaande woorden te gebruiken Benny…;
dat zou een eerste stap in de goede richting zijn, en gaan de mensen misschien wat beter begrijpen wat je bedoelt.

gravatar

Je bedoelt woorden die JIJ niet kent ‘Aan Benny’.

Daar zul je zelf aan moeten werken.
Dat heet ‘ontwikkeling’. (Kende die al?)

Maar ik moet wel zeggen: aan zijn ‘poetische’, ‘creatieve’ of ‘diepzinnige’ geneuzel is moeilijk een touw vast te knopen. Laat staan dat het werkelijk iets toevoegt.