Wikimedia Commons CC: Gage Skidmore

Amerikanen kiezen voor underdog: blanke, mannelijke, heteroseksuele miljardair van middelbare leeftijd

Het Amerikaanse volk heeft tegen alle verwachtingen in gekozen voor de underdog: een blanke, mannelijke, heteroseksuele miljardair van middelbare leeftijd.

Kiezers zijn gevallen voor het verhaal van een man die zijn minderheidsstatus maximaal heeft uitgebuit. De miljardair heeft decennialang belasting moeten ontwijken om zijn hoofd boven water te houden, terwijl hij in de media werd weggezet als een succesvolle zakenman. In een tijd van meer liberale wetgeving en acceptatie voor de LBGT-gemeenschap is het hem als heteroseksuele man gelukt om de verkiezingen te winnen. Als kind van blanke ouders wist hij miljoenen blanke kiezers aan te spreken. De blanke stem bleek doorslaggevend in het overwegend Latino-Afro-Amerikaanse land.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Welnee. Het is meneer Wilders van de PVV die in z’n handjes knijpt.

Meneer Trump wordt de nieuwe president van Amerika en meneer Wilders van de PVV wordt minister-president van Nederland.

Happy days are coming! 🙂

Corrie.

gravatar

Een optie die de VVD al veel langer in portefeuille heeft, samen met het CDA. De nare smaak van referenda en “volkse” dus linkse invloed is lang blijven hangen. Het volgende VVD/CDA/D66/CU -kabinet gaat dit zeker hoog op de agenda plaatsen.

gravatar

Door de voorspellingen van een ruime overwinning voor Hillary, zijn veel van haar aanhangers waarschijnlijk niet gaan stemmen en dat heeft, met name in de swingstates, verkeerd voor haar uitgepakt. Dit was volgens mij dus het schoolvoorbeeld van een : “selfdestroying prophrcy”.

Reageer
gravatar

Ja zo blijkt maar weer: underdog is een rol, geen setje variabelen. De “underdog” van ons parlement zit al het langst “op het pluche” van allemaal (vanuit de VVD).

Wie vormt er eigenlijk de elite?

Reageer
gravatar

Snel een cursus ‘correct uitslagen voorspellen ‘ geboekt in Guatemala bij de Maya’s. Die zaten er bij het voorspellen van het einde van de wereld ook maar 5 jaar naast!

Reageer
gravatar

Hear hear, het gaat in Amerika nu eenmaal niet om absolute aantallen, maar om (biseksuele) kiesmannen. Die worden geronseld net zoals juryleden in de strafrechtspraak: men krijgt een verzoek om op te draven en instructies hoe men moet stemmen. Rijken worden vrijgesproken; armen krijgen de doodstraf. Zie de zaak van O.J. Simpson: “Not guilty, your honour”