Bron Flickr - CC Gage Skidmore

‘Ach, Trump wordt over 4 jaar toch niet herkozen’

Amerikaanse media maken zich niet druk

Donald Trump mag dan gekozen zijn als president, de Amerikaanse media maken zich nog niet echt druk. Diverse commentatoren wijzen erop dat een uitzonderlijke kandidaat als hij over vier jaar toch niet wordt herkozen.

“We gaan de komende vier jaar lachen om het theater dat hij ervan maakt, maar daarna wordt het weer business as usual”, zegt Thomas Friedman van de New York Times. “Over vier jaar neemt hij het op tegen een serieuze kandidaat en die wint dan gewoon. Ik snap niet waarom iedereen zo paniekerig reageert.”

Veel jonge kiezers is hetzelfde sentiment toegedaan. Sarah Russo (27): “Waarom zou ik me zorgen maken? Hij mag vier jaar lang met de nucleaire knoppen spelen, aartsconservatieve rechters kiezen, Obamacare afschaffen, muren bouwen, oorlogen beginnen, minderheden discrimineren en de pers de mond snoeren, maar uiteindelijk wint het gezond verstand echt wel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Over vier jaar is deze zakenman 74; jong genoeg om tegen democratisch getinte vijfigers in het veld te treden. Donald zal die 4 jaar benutten om een derde en vierde zittingsperiode toe te voegen. Amerika gaat, in navolging van Rusland en andere operette-staten en bananenrepublieken presidenten “voor het leven” benoemen. Op weg naar een authentieke gerontocratie.

gravatar

Hallo Corrie,

jou gedachtes over Trump in vergelijking tot Wilders staan je toch niets in de weg?

“homogemie staat het menselijk zijn jou in de weg, begin bij jezelf”.

Benny