Op zoek naar een spannender stemleven? Ga eens samen naar een swing state

'Het spannende is dat je nooit precies weet wat er allemaal in die donkere stembus zit'

De Amerikaanse verkiezingen zijn spannender dan ooit: steeds meer Amerikanen besluiten hun stem uit te brengen in een swing state. Kiezers in zulke staten vinden het opwindend om niet te weten bij welke partij ze aan het eind van de dag terecht komen.

Cindy McCormick is samen met haar man een stembureau in Arizona ingedoken. “Vroeger stemden we altijd braaf op dezelfde partij omdat we zo waren opgevoed. Maar de laatste jaren zijn hier steeds meer Afro-Amerikanen en Latino’s gaan wonen, dan word je toch wel nieuwsgierig om eens iets anders te proberen.”

Ook Gary Schmidt uit Nevada wilde dit keer wel eens iets nieuws proberen. “In staten als Massachussets of Oklahoma is het altijd hetzelfde. Ik zou daar denk ik niet eens meer de moeite nemen om naar het stembureau te komen. Het spannende in swing states is dat je nooit precies weet wat er allemaal in die donkere stembus zit tot de dag voorbij is. Ik zag in mijn stembureau zelfs een paar hele losgeslagen stemmers die bezig waren op Gary Johnson van de Libertarische Partij te stemmen.”

Is het niet genant om tijdens het stemmen op een andere partij mensen tegen te komen die je kent? McCormick: “Natuurlijk kan dat ongemakkelijk zijn, maar ik zie het vooral als mooie ervaring. Ik zag vanmiddag een collega met een big smile uit het stemhokje komen. Ik wist meteen hoe laat het was: die heeft voor het eerst in haar leven op een vrouw gestemd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja toen werd H. Clinton ook al gekozen om de nieuwe supreme te worden. Liep bijna verkeerd met ze af maar gelukkug hebben ze zich weten te redden.

gravatar

Hmm, ondertussen praten ze van 11/9 als het over afgelopen verkiezingen gaat.

Binnenkort marcheren niet de bruinhemden maar de witte puntmutsen over straat, gaan de ruiten van taco-restaurants aan diggelen, en branden de menukaarten op grote stapels. Kristalnacht!