Wereldvreemd randfiguur werkt niet de hele dag achter een computer

‘Hij doet iets met zijn handen ofzo’

Het is onduidelijk hoe de wereldvreemde Johan zich nog staande moet kunnen houden in de maatschappij. Hoe kan een randfiguur die niet de hele dag achter een computer werkt nog contact maken met de buitenwereld? Zijn naaste omgeving staat voor een raadsel.

Buurman Vincent ziet Johan iedere morgen zonder laptop op zijn fiets stappen naar zijn werk. “Ik heb zijn broer weleens gevraagd wat Johan precies doet op zijn werk. Hij doet iets met zijn handen ofzo. Wat een vaag figuur.”

Ook zijn familie vraagt zich hardop af waarom Johan er bewust voor lijkt te kiezen om zichzelf volledig buiten de maatschappij te plaatsen. Zijn oom Bart: “Waar ben je dan in hemelsnaam mee bezig de hele dag? Zelfs mijn zoontje van twee werkt gewoon met een tablet. En wij maar belasting betalen.”

Zijn moeder Irma zegt dat Johan zo is geboren. “Vroeger was ‘ie altijd met technisch Lego bezig in plaats van met Candycrush. Toen hij acht werd hebben we hem een eigen pc te geven om aansluiting te vinden bij zijn klasgenoten, maar toen zonderde hij zich al af in de knutselhoek.”

Irma is bang dat het Johan het niet zal overleven met zijn ‘handwerk’: “Ik zou niets liever willen dan dat Johan eens een keer thuis zou komen met een zelfgebouwde app in plaats van die eikenhouten tafels waar niemand iets mee kan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja ik zie het ook somber zitten voor Johan. Zijn eikenhouten tafel is waarschijnlijk veel duurder dan een hip Ikea tafeltje.

Het enige dat Johan nog kan redden is: Marketing!

Reageer
gravatar

Johan ontwerpt en bouwt hobbelpaarden. Op bovenstaande foto is hij bezig een universele houder voor o.a. een smartphone of tablet construeren, die stevig achterop het paard gemonteerd kan worden. Na een half uurtje wiebelen is het apparaat weer opgeladen voor een dag.

Reageer
gravatar

Wat is er aan de hand met jou, Wiemersma? Die Corrie-fobie van jou lijkt langzamerhand op een stevige psychose; ze laat niet eens meer iets van zich lezen. Ben jij d’r aan het stalken?