Beeldbewerking: Peter Buurman

Opgedoken foto van Trump als Zwarte Piet lijkt doodsteek voor zijn kansen

Zelfs vertrouwelingen laten Republikein vallen

Donald Trump lijkt het presidentschap van de Verenigde Staten te kunnen vergeten. De New York Times heeft een foto gevonden waarop de Republikeinse kandidaat geschminkt is als Zwarte Piet.

Amerikanen zijn geschokt over de afbeelding van de politicus als ‘blackface’. Hillary Clinton en diverse prominente Republikeinen hebben hun afschuw uitgesproken en ook vertrouwelingen als Chris Christie en running mate Mike Pence laten Trump nu vallen. In de peilingen is hij enorm gekelderd: zelfs in zuidelijke Republikeinse staten als Mississippi en Alabama staat Clinton inmiddels ruim voor.

Volgens de New York Times trad Trump in 1998 als Zwarte Piet op tijdens het Sinterklaasfeest op de Nederlandse ambassade. “We’re gonna paint our faces so black, it’s gonna be great, believe me folks”, zou hij bij die gelegenheid hebben gezegd.

Trump heeft nog wel de steun van The Crusader (de krant van de Ku Klux Klan) en van Rudy Giuliani. Halbe Zijlstra zit vanavond in Pauw om zijn visie op de kandidatuur van Trump te geven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee,.. met Trump voorziet een groot deel van de USA een weinig rooskleurige toekomst. Met Clinton wel dan?…
mensen mensen wij zijn toch allen over geleverd aan een grote poppenkast. Je kan veel zeggen over dictatuur maarcvanneen ding zijn we inmiddels wel overtuigd, met die Saddam Hoesein, Gadaffi, Moubarak wist een volk wel wat ze hadden en waar ze aan toe waren. Grenzen waren grenzen en er heerste rust en vrede. Ja ook armoede,.. maar wat is rijkdom?… een overgewicht, een mobile telefoon? Volgens mij is de Arabische lente het voorpoortaal van WW3. Instabiliteit is de sluipmoordenaar van onze vrijheid. Die rekening zit er nu toch echt aan te komen. En wat maakt het dan uit, of dat de rekening nu door Trump of door Clinton gevraagd en gepresenteerd word?
Laten we toch hopen dat er spoedig mensen op zullen staan met echte kwaliteiten en durf. Durf om huidige malheurs te doorbreken. Regeren is leiden en bepalen. Alleen met juiste beslissingen is onze toekomst te redden. Voor de rest tralala!

Reageer
gravatar

Trump -op zich- is toch al een geweldige surprise? Voor Democraten, reactionaire Republikeinen, voor de Ku Klux Klan en zelfs voor Poetin die nu deze oranje gekuifde baviaan als tegenspeler op het wereldtoneel, in zijn Sinterklaas kapoentje-schoentje krijgt gestopt. WO III is nu nog maar een inkoppertje, daar hebben we nu de I.S.-horden van Grootvizier Erdogan en hun mondiale Islamiseringsprogram niet meer voor nodig.

gravatar

Niks daarvan Voorvocht.

De Rusky’s hebben een eigen spelling (gekke letters). Overzetting naar het onze is vrij willekeurig en afhankelijk v.d. doeltaal. Naar het Nederlands is ‘Poetin’ dus logisch, aangezien wij dat zo uitspreken.

Wat zei je ook alweer over IQ?

gravatar

Ter toelichting: het Cyrillisch alfabet kent 33 letters, het Nederlands maar 26. Gevolg: elk land (en vaak zelfs ieder individu) moet de niet in ons alfabet passende klanken maar op zijn manier interpreteren en uitspreken. Bekend voorbeeld: de naam Chroestjew, Kroetsjev, Kroetsjov, Chroestjow, allemaal Europese verklankingen van de achternaam van dezelfde Nikita. Nomen est omen: Beste H. Vocht: een bekende Russische wodka heet “Putinov”, omdat die naam zo op het etiket is vermeld, dat dan weer wel.
P.S. Louter nieuwsgierigheid mijnerzijds: is “Vocht” de o.v.t. van de sterke werkwoordsvorm Vecht?

gravatar

Wel nee, Trump (die over meer dollars dan hersencellen en synapsis beschik) past gewoon mimicry toe. Beter goed gejat dan zelf bedacht: “Als dat bij Obama werkt, waarom dan niet bij mij?”

Reageer