Wikimedia Commons CC: Nationaal Archief & YouTube: AFC Ajax

Is Johan Cruijff de dode Kasper Dolberg?

‘Deze vergelijking is te vroeg’

Kasper Dolberg liet donderdag tegen Celta de Vigo nog eens zijn onvoorstelbare talent zien. Johan Cruijff werd in zijn tijd gezien als de beste speler ter wereld. Het roept de vraag op: is Johan Cruijff de dode Kasper Dolberg?

“Ja”, zegt Pierre van Hooijdonk volmondig. “Johan was zó ontzettend goed. Tweebenig, een fantastische techniek, een geweldig overzicht. Achteraf gezien kun je wel stellen dat hij zich kon meten met Dolberg.”

Rafael van der Vaart vindt het nog te vroeg voor zo’n vergelijking: “Dolberg staat nog maar aan het begin van zijn carrière. We weten nog niet hoe goed hij wordt. Als we Cruijff nu al de dode Dolberg noemen, dan kan hij dat misschien helemaal niet waarmaken. Vooral omdat hij niet meer leeft.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Pfffff…. Slaat echt nergens op dit hoor. Die jongen komt net kijken. En is er dan geen interessant onderwerp te verzinnen om zo te proberen te scoren?

Reageer