Jongeren kunnen pensioenzorgen nog verder voor zich uitschuiven

‘Je wil op je jonge dag natuurlijk een zorgeloze tijd hebben’

De Nederlandse regering geeft jongeren vanaf 2022 meer tijd om de zorgen over hun pensioen voor zich uit te schuiven. Met het ophogen van de AOW-leeftijd krijgen jongeren op de arbeidsmarkt drie maanden langer de tijd om van hun zorgeloze jeugd te genieten.

“We worden steeds ouder, dus het is niet meer dan redelijk dat we onze zorgen ook opschuiven”, licht een woordvoerder van de Rijksoverheid toe. “In vorige generaties was het heel normaal om op je 18de al te beginnen met pensioenzorgen, maar die mensen gingen ook eerder dood. Als je nu hetzelfde zou doen dan ben je de laatste twintig jaar van je leven helemaal kapotgepiekerd, dat is geen doen.”

Trainee Olivier van Driel (23) is verheugd met de maatregel van de overheid: “Dit is geweldig nieuws. Het is fijn dat de overheid op deze manier jongeren op de arbeidsmarkt tegemoetkomt die nog niet na willen denken over hun pensioen. Je wil op je jonge dag natuurlijk een zorgeloze tijd hebben en niet zitten peinzen over dat soort dingen, dat komt later allemaal wel.”

Toch is de maatregel niet voor iedereen voordelig. Arend Deelstra (25) werkt als lasser op een scheepswerf en maakt zich zorgen: “Ja nu al. Kijk, voor mensen met fysiek veeleisende beroepen is het echt niet verstandig om pas zo laat te beginnen met zorgen maken. De overheid zegt nu: jij hoeft je pas zorgen te maken als je 40 bent. Maar tegen die tijd heb ik al bijna geen kraakbeen meer over. Dan wil ik mijn pensioen al goed geregeld hebben. Maar ik heb eigenlijk geen idee hoe ik dat in godsnaam voor elkaar moet krijgen. Pfff.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Jonge Mensch hoeft zich helemaal geen zorgen te maken over een pensioen; het komt er toch nooit.

Wel dient de jonge mens zich zorgen te maken over de huidige pensieoenen

Reageer