Veel succesvolle mensen hebben een burn-out – maar hoe regel JIJ er een?

‘Ik heb me het schompes gewerkt om mijn burn-out te bemachtigen’

Veel succesvolle mensen hebben al eens een lekkere burn-out gepakt. Maar hoe zit het met JOUW burn-out? En hoe regel je er voor jezelf één? We spraken wat burn-out-toppers over de do’s en dont’s uit de praktijk.

“Ik heb geknokt en me helemaal het schompes gewerkt om mijn burn-out te bemachtigen”, zegt Gilles, een jonge, rijke en compleet uitgewrongen ondernemer. Kanjer Gilles wil wel een paar van zijn maniakale lifehacks met de mensen delen. “Nummer één: nooit stoppen. Niets is ooit genoeg. Ook als je helemaal kapot in je bed ligt: doorgaan. Nummer twee: altijd je lichaam negeren. Sowieso achterhaald, je lichaam; je iPhone is het enige wat telt. Nummer drie: een kutbaas. Maar sommige mensen hebben gewoon ook geluk, die hebben er van zichzelf al aanleg voor. Het is dat ze niet zo hard werkt, anders had Wieteke van Dort er vast en zeker één gehad.”

Dat iedere burn-out ook weer anders is, bewijst Basje. Dit pr-talentje ging voor de hare helemaal tot het gaatje en wist hem te stretchen tot anderhalf jaar. “Het vetste is als je ermee weet te balanceren, op de rand van aan gort zijn en enigszins kunnen functioneren. En dán doorpakken en sneuvelen.”

Zo zie je maar: het pad richting een burn-out is voor iedereen uniek. Maar als je maar hard genoeg knokt en onophoudelijk blijft doorzetten, kan jij hem misschien op een dag ook de jouwe noemen!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Simpel.

Gewicht op het voorwiel zetten, voorrem inknijpen.
In de tweede versnelling zetten, koppeling laten opkomen en gasgeven.
Gevorderden draaien daarbij een rondje om het voorwiel heen om een mooie doughnut te maken.

Succes!

Reageer
gravatar

een burn out is: eerst je collega’s laten ontslaan dan wel helpen wegpesten, dan jammeren dat je het niet meer alleen aankunt,
daarop fijn met een dikke uitkering naar huis en leuk een omscholing doen of fijn op retraite om vervolgens life coach te worden of zo.(Jaloers)

Reageer