localfitness.com

Man in sportschool vernederd met tip

Slachtoffer moet dankbaarheid veinzen

“Mag ik jou een tip geven?” De brede man loopt naar een andere man toe. Het valt stil in het krachthonk. Alle aanwezigen doen alsof ze verdiept zijn in hun trainingsschema’s.

Het slachtoffer kijkt schichtig naar de man. “Natuurlijk”, stamelt hij. De brede man recht zijn rug. “Als je rechtop blijft staan, haal je de kracht echt uit je biceps. Dan train je effectiever en belast je je rug niet.” Hij glimlacht. “Probeer maar eens.”

De man voert de oefening opnieuw uit. “Voel je het verschil?”, vraagt zijn belager. Met gebroken stem prevelt hij een bevestiging. Hij probeert oprecht te klinken als hij ‘top, dank je wel’ zegt.

De brede man reikt hem twee dumbbells van 6 kilo aan. “Doe hem anders met wat minder gewicht. Het is belangrijker dat je de oefening technisch goed uitvoert.” Hij pakt de dumbbells van 22 kilo en doet de oefening voor.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat is dit voor totale bullshit? Hoezo ‘slachtoffer”? Mag je tegenwoordig niemand meer tips geven of helpen.
Ronduit een beláchelijk stuk dat vooral wat over de schrijver zegt.

Reageer
gravatar

Mag je tegenwoordig iemand niet meer een slachtoffer noemen? KK op! We zijn een vrij land!!! Als iemand het probleem wilt benoemen ga jij zeker met je hoge heren mentaliteit zeggen dat dat niet mag?

gravatar

Dit lijkt op het eerste gezicht altijd goedbedoeld advies. Maar ik ken dit soort types, na afloop wachten ze je op bij je kluisje met de mededeling “nog meer goede tips nodig?” en dan drukken ze e.e.a. kaartje in je handen met de tekst “Personal Trainer” , ik beroep me dan altijd op de “Mededingingswet (art. 24 ev.[2]), verbod op koppelverkoop

Reageer
gravatar

Ik denk bij een ‘sportschool’ (de naam alleen al) altijd:
ga a.j.b. een SPORT beoefenen!
Iets LEUKS, waarbij je iets meemaakt, ergens komt, .., i.p.v. stom aan een apparaat te rukken in een lawaaierig hok.

Reageer
gravatar

”ga a.j.b. een SPORT beoefenen!
Iets LEUKS, waarbij je iets meemaakt, ergens komt, .., i.p.v. stom aan een apparaat te rukken in een lawaaierig hok”………. wel eens van arnold schwarzenegger gehoord? please try again later

gravatar

Ik men eigenlijk aan dat je een geintje maakt, maar zo niet: Ieder zijn ding.
Wist je trouwens dat gewichtheffen een olympische SPORT is? Wist je dat als je krachttraining of powerlifting beoefent je zo goed als geen apparaten gebruikt? Wist je dat oefeningen uitvoeren in de sportschool erg goed kan zijn voor je lichaam en kan helpen lichamelijke klachten te verminderen of voorkomen? Sommige mensen kunnen door lichamelijke problemen geen “sport” kunnen beoefenen en dat zo een “sportschool” dan toch echt een uitkomst kan bieden?

Je moet trouwens ook heen en terug naar en van de sportschool waardoor je toch op en langs plekken komt. Oh ja, het kan daar ook nog eens erg gezellig zijn. Een plek in ook zo nu en dan te socialiseren.

Maar dat denk ik dan weer.

Maarja, misschien lul je maar wat en ben ik veel te serieus.

gravatar

aparaatrukker schreef: “wel eens van arnold schwarzenegger gehoord? please try again later”
Dat vind ik nou zo’n loeisterk argument (Arnie is op fucking MARS geweest en in de toekomst!!!), daar zou ik wel graag de reactie van OP op willen weten.

gravatar

Ja, dat is heel erg knap. Ik ben diep onder de indruk. Eigenlijk, eigenlijk, eigenlijk is heel Nederland onder de indruk.
Al overwogen om iets nuttigs te doen met jouw enorme talent?

gravatar

Eerst? “Waar”.

Afvragend wat. “Tweede”.

Snappend wat evolutie inhoud. “Vult”.

Hier een reactie plaatsen. “Leef”.

Zonder uitleg leven. “Doen”.

Gedachte. “Denken”.

Denken. “Iets meer”.

Benny