Bron Twitter - VVD

‘Hoe leg ik mijn kinderen uit dat Halbe Zijlstra geen liberaal is?’

Ouders woedend over Zwarte Piet-uitspraak fractievoorzitter

Halbe Zijlstra heeft zich de woede op de hals gehaald van honderden ouders. De fractievoorzitter van de VVD zei in een video dat hij het besluit van RTL om voortaan alleen nog maar roetpieten te gebruiken in uitzendingen ‘een hele domme zet’ te vinden.

Corine de Boer, moeder van twee dochters, begrijpt niet hoe Zijlstra zoiets kan zeggen: “Ik heb mijn kinderen altijd opgevoed met het idee dat Halbe Zijlstra een echte liberaal is, en nu spreekt hij een commerciële televisiezender aan op wat het uitzendt.”

Ook Jeremy de Rooij, vader van Winston de Rooij zit met zijn handen in het haar: “Winston keek altijd uit naar de momenten dat Halbe aan het woord was, die liefde voor eigen verantwoordelijkheid en vrijheid, dat inspireerde hem.” Nu blijkt dat Halbe al zijn basisprincipes te grabbel gooit om wat stemmen van Wilders af te pakken, is Winston niet te troosten: “Straks is Jeroen (Dijsselbloem, red) ook nog geen socialist, wat moet ik dan?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Halbe Zijlstra een politicus naar mijn hart
Een politicus die zich niet laat ringeloren door een stelletje oproerkraaiers…maar opkomt voor onze Nederlandse tradities en dus voor zwarte Piet!

Reageer
gravatar

Ach weet je; ik had vroeger nooit zo’n problemen met het klunzige clowneske gedrag van Zijlstra en de andere VVD-ers; maar met voortschrijdend inzicht is het toch best wel een beledigende karikatuur voor echte liberalen. Het wordt tijd dat we de vvd aanpassen.

Reageer
gravatar

Verdomme Halbe, een domme opmerking om het een domme zet te vinden, verdomme.
Ik schatte je hoger in.

Zwarte Piet moet nou eens afgelopen zijn.
Juist een intelligente en sympathieke keuze van RTL.

Beter ten halve (Halbe?) gekeerd dan ten hele gedwaald.

En ja hoor, laat de diarree maar weer komen.

Reageer
gravatar

@be: Jou tv ontvangt alleen maar RTL? Vind ik Sielug.
@Doorprikker: Dit is dus het soort “politiek correcte” (raar woord, de meeste politici houden zich erbuiten of zijn voor meer negerslaven) bullshit waardoor Pim Fortuin ooit populair werd als tegengas. Laten we het gewoon nog een keer proberen.

gravatar

Dat zwarte mensen van 300 generaties later zich nog bij het zien van zwarte piet slavernijbeelden inprenten zegt meer over hen dan over onze samenleving. Een bezoek aan psychiater kan uitkomst brengen.

Reageer
gravatar

Hetzelfde geldt voor het bekende volk met de gele ster. Daar kan ook nog best een kinderfeestje om heen verzonnen worden zonder dat er iemand beledigd hoeft te zijn, toch?

Iets met gezamenlijk douchen en kostbaarheden roven is wel geinig, niet?

gravatar

Ok, de donkere medemens mag zich misschien rap voortplanten, maar zelfs zij halen geen 300 generaties in 200 jaar.

gravatar

Luister eens even Denis van Velzen; we hebben hier bij de Speld een eeuwenoude traditie om een feestje van den Satire te vieren. Blijf verdorie met je poten en je oprechte grieven van ons feestje en onze traditie af ja? Mooi!

gravatar

Hee Wiemersma, Ik heb de discussie erover misschien gemist, maar de voor-oorlogs stereotypische jood Gargamel, die de kleine man wil misbruiken voor zijn tovenarij, een stereotype dat in Oost Europa rechtstreeks verantwoordelijk was voor de holocaust, is voor zover ik weet nog gewoon toegestaan in Nederland. Dus misschien moet je gewoon niet zo zeiken, behalve over de slavernij in landen die het nog niet hebben afgeschaft.

gravatar

Sommigen verklaren Halbe Zijlstra geen liberaal omdat hij de keuze van RTL een domme zet heeft genoemd. Ook Halbe heeft recht op een eigen mening, dus geen probleem. RTL heeft het recht om haar eigen keuzes hierin te maken, ook prima.

Reageer
gravatar

O.K. ook Halbe heeft recht op een eigen mening, zeg je? Maar weet je dan niet dat alle meningen binnen de VVD gebaseerd moeten zijn op de ideologisch nagelaten “Herinneringen” van Hans Wiegel. Uit diens glorietijd toen die nog tegen de wens van een grote meerderheid van het electoraat, in 1977 samen met Dries van Agt, Den Uyl een mes in de rug stak? Den Uyl’s laatste parlementaire woorden waren toen “Et tu, Brute?”

gravatar

Ook de foto roept heel veel onrust en onbegrip op bij kinderen. Op de achtergrond de rustige en elegante symmetrie van een eeuwenoud, betrouwbaar en stabiel instituut, met op de voorgrond onze wispelturige, labiele en ontoerekeningsvatbare Halbe. Een grotere tegenstelling is nauwelijks denkbaar.

Reageer
gravatar

Hoezo? Is Halbe Zijlstra dan niet symmetrisch? Met een kop uit steen gehouwen; hij zou zó in Mount Rushmore kunnen figureren. Zelfs zijn scheiding zit keurig in het midden

gravatar

Natuurlijk is de heer Zijlstra geen liberaal.

Anders had hij de uitspraak van Thorbecke wel gekend:
“De overheid is geen Sint Nicolaas”

Reageer
gravatar

Ga even rustig zitten en zeg dat de Sint hem vroeger al niet mocht omdat hij al op (zeer) jjonge leeftijd al het snoep & speelgoed van andere kinderen jatte!

gravatar

Het zijn niet de ouders die Halbe moet vrezen. Het zijn die koters ervan die en masse door zijn oeverloos gewauwel aan de Sint een klappertjespistool en/of een hond met scherpe tandjes zullen vragen.