Bron Flickr - CC Gage Skidmore

‘Amerikanen hadden VS nooit democratie moeten opdringen’

Bevolking was er nog niet klaar voor

Het was een fout van de Amerikanen om te proberen een westerse democratie te maken van de Verenigde Staten. Dat stelt voormalig VN-topman Kofi Annan. Volgens hem toont de huidige verkiezingsstrijd aan dat de bevolking van de VS nog niet klaar was voor democratie.

Annan verwijst naar presidentskandidaat Donald Trump, die de uitslag van de verkiezingen niet op voorhand wil accepteren. “Dat krijg je ervan als je een natie overhaast een democratie naar westers model probeert op te leggen. Dat is vragen om problemen. Democratie is het gevolg van een langdurig proces, niet van een zorgvuldig opgestelde grondwet en bijna tweeëneenhalve eeuw vreedzame verkiezingen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien toch beter als de Engelsen hun verantwoordelijkheid weer oppakken. Het is al zo lang geleden dat ze de slag bij Washington hebben verloren, daar moeten ze nu maar eens overheen stappen.

Reageer
gravatar

Ze hadden het tellen van de stemmen na de verkiezingen in de VS moeten verbieden, dan hadden we dit geklooi van Trump en Clinton niet gehad en was alles duidelijk geweest.

Reageer
gravatar

De Amerikaanse samenleving kent een sterke drievoudige segregatie, eigenlijk meer een polarisatie. Bovenaan staan de multinationals met hun multimiljardairs, zeg maar de groep rond Trump, onderop staat de groep die nauwelijks onderwijs en huisvesting geniet na executieverkoop van hun hypothecair onderwater staande huizen en tussenin bloeit een meervoudig gelaagde middenklasse bestaande uit baseballspelers, Hollywoord-populatie, ICT’ers, makelaars en volstrekt gewetenloze advocaten die 24/7 de ‘elite’ dienend ter beschikking staan. Dit is de ‘summum bonum’ van het kapitalisme dat men, zéér inventief, een democratie heeft menen te noemen. The American Dream; Amerikanen geloven nog graag in sprookjes.

Reageer
gravatar

No fly zone instellen?
Blauwhelmen?

Laat Aleppo maar even zitten, we hebben hogere prioriteiten!

Misschien kunnen we de Russen om hulp vragen, als ze even niks te doen hebben?

Kofi Annan

Reageer
gravatar

Jij bent een nep-Kofi!

De echte zou wel zo slim zijn om de door jouw aangevoerde “oplossingen” rechtstreeks in het artikel te verwerken.

gravatar

No flies zone configuration?
Bluehelmets?

Let Aleppo sit, we have higher priorities!

Maybe we can ask Cuba for help, if they nothing to do have?

Coffee Annan