Man op straathoek vindt eindelijk ruzie

Plots verandering in uitzichtloos bestaan

Het is voor de bewoners van Stratumseind een vertrouwd beeld: op de hoek van de Kanaalstraat en de Vestdijk zoekt Leroy naar ruzie. Voorbijgangers groeten hem vriendelijk, ze krijgen een welgemeend ‘Wat moet je?’ terug. Zo gaat dat al jaren. Maar de licht vijandige woordenwisseling met Leroy heeft ook altijd iets treurigs, vertelt een buurtbewoner: “Hij zoekt ruzie, maar hij vindt het nooit.” Toch kwam daar dit weekend plots verandering in.

“Ik wist niet wat ik zag”, vertelt buurtbewoner Paul van Maasakkers. “Ik ken ons Leroy al sinds ‘ie een jaar of 8 was. Ik merkte toen al dat het een driftig menneke was, overal waar ‘ie kwam zocht ‘ie meteen ruzie. Dat was wel lachen toen, maar het werd wel een beetje zielig toen hij op z’n 25ste nog steeds aan het zoeken was. Ik dacht: als je op die leeftijd nog geen ruzie gevonden hebt, dan moet je het gewoon opgeven. Maar dat zei ik natuurlijk nooit tegen hem want dan ging ‘ie meteen dreigen dat ‘ie me een paar pompen op m’n bek zou geven.”

Des te mooier was het dat Leroy het in de nacht van zaterdag op zondag plotseling vond: ruzie. Drie nietsvermoedende Britse jongens passeerden de Kanaalstraat en kregen van de 25-jarige Eindhovenaar enkele beledigende woorden toegeroepen. Paul zag het van een afstandje gebeuren: “Meestal gaat het dan altijd hetzelfde: Leroy schreeuwt wat vanaf z’n brommer en de mensen negeren hem gewoon. Maar deze gasten reageerden meteen. Ze sloegen Leroy helemaal kapot. In een paar beuken was het klaar. Brommer stuk, hele winterjas naar de klote, bloed op z’n kop. Hij was even bewusteloos, maar ik zweer het je, ik heb ons Leroy nooit zo gelukkig gezien als toen hij weer bij zinnen kwam.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laatste nieuws: Leroy heeft zich ook kandidaat gesteld als trekker van de PvdA. Hans Spekman was helemaal gelukkig en kirde: “Het liefst zie ik dat ze mekaar stevig op de bek slaan”

Reageer
gravatar

Leroy heeft voor elkaar gekregen waar anderen alleen maar over debatteren: zinvol geweld! Als ik politicus was zou ik ‘m aanhaken bij de komende verkiezingscampagnes. “Knokken doe je samen!”

Reageer
gravatar

Toen de Duitsers Nederland binnenvielen en overal ruzie zochten werden ze door de regering en de bevolking vriendelijk en gastvrij behandeld, op een enkeling na.

Reageer
gravatar

Dat is dan wel weer één van de positieve gevolgen van Brexit, straatsschenders geveld door hooligans; lang gezocht, nooit gevonden, dus ná de Euro’s, nu weer de Ponden.
Misschien kunnen we ook eens een stel Pakistani uit de Dockyards verleiden tot een geheel verzorgde dagtocht naar Poelenburg, Zaandam.

Reageer
gravatar

Ik dacht, laat ik het even Goeggelen, want het bestaat vast niet.

Maar het is op 1 km van het Eindhovens voetbalstadion. Nou moe?!