Koert keek de hele nacht naar zijn scherm en deed geen oog dicht

‘Zo slecht is het dus voor je’

Het kijken naar een scherm zou slecht zijn voor de nachtrust. De 29-jarige Koert besloot de proef op de som te nemen en keek de hele nacht lang naar het scherm van zijn telefoon. Hij deed geen oog dicht.

“Na al die nieuwsberichten besloot ik het zelf maar eens te proberen”, licht Koert zijn onderzoek toe. Hij merkte al gauw wat het effect was van het onafgebroken kijken naar een telefoonscherm: “Rond een uur of acht ‘s ochtends had ik al zeker negen uur naar mijn scherm gekeken en ik was nog steeds wakker. Zo slecht is het dus voor je.”

Toch had Koert soms ook moeite om wakker te blijven: “Tegen half drie vielen mijn ogen steeds dicht, maar toen heb ik een paar koppen koffie gedronken en toen kon ik er weer tegenaan.”

De conclusie van het onderzoek van Koert is ondubbelzinnig: “Ik raad het iedereen af om dit te doen. Ik was ‘s ochtends helemaal kapot. Dan denk ik, mensen, laat die telefoon toch eens liggen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb ook een onderzoek gedaan en kwam tot een vergelijkbare conclusie: Als je de hele nacht naar een wasknijper kijkt doe je ook geen oog dicht.

Reageer