Wikimedia Commons CC: Gouwenaar

Oertrap is vooral een slimme marketingtruc

Gezondheidsvoordelen niet of nauwelijks bewezen

Volgens de makers is het dé oplossing voor mensen die slecht ter been zijn: de oertrap. De hunebedden in huis zouden vooral oudere mensen op een meer ergonomische manier naar boven helpen. Trapsceptici hebben hun twijfels. Zij achten de gezondheidsvoordelen niet of nauwelijks bewezen.

Oertrapgoeroe Sjane Ligthart zweert bij de organische traptreden: “Vroeger liep men allemaal op dit soort stenen. Het is gemaakt van puur en eerlijk materiaal en zorgt er dus voor dat je lichaam beter in balans is.”

Volgens experts gaat het om een volledig uit de lucht gegrepen hype. Trapdeskundige Onno ter Mors: “Het is misleiding voor al die mensen die zo gezond mogelijk naar boven willen. Zet er oer voor en het is ineens gezond voor je voeten. Veel consumenten zijn daar gevoelig voor. Toch kan zo’n hunebedtrap negatieve bijwerkingen hebben zoals een gebroken heup, een dwarslaesie of een Drents veenlijk in de trap.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In de oertijd was de levensverwachting een stuk lager dan nu. Bovendien zijn de mensen die toen leefden nu allemaal dood. Zie je wel dat oertrappen niet gezond zijn?

Reageer
gravatar

maar oertrappen zijn wel oerdegelijk! heb je ooit een holbewoner in de Ikea gezien omdat zijn oertrap kapot is gegaan? Het is oerduurzaam!

gravatar

Toch kan dit soort prehistorische hulpmiddelen goed helpen hoor. Zo heb ik me laatst een vrouw aangeschaft om de boodschappen te doen, en dat heeft zelfs onverwacht een gunstige bijwerking: zij kookt ook en doet de afwas.

Reageer
gravatar

De zorg kan een belangrijke bijdrage blijven leveren aan een gezonde economische balans. Met een beetje fantasie zit er in deze markt nog steeds rek in de groei. Van begin af aan was al evident dat de oertijd maar dan wel gecombineerd met een moderne financiële aanpak de sleutel is.

Reageer
gravatar

Het is een simpele methode van huiseigenaren om je gruwelijk op je bek te laten gaan na zoiets als een beetje regen. Of na een bezoek aan de badkamer.
Hoogst onderhoudsvrij voor de huisjesmelker

Reageer