Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Amateurpsychopaat zorgt voor overlast op feestjes

'Als puntje bij paaltje komt, gaat er niemand dood'

Je kent ze wel: mensen die op feestjes de psychopaat uithangen. Ze hebben één keer The Silence of the Lambs gezien en ze denken meteen dat ze een persoonlijkheidsstoornis hebben.

Vorige week was het weer raak. De housewarming van de 22-jarige Martine was in volle gang toen haar studiegenoot Samantha op een skelter kwam binnenrijden en gasten begon te bedreigen met een figuurzaag. “Een aantal mensen geloofde dat ze er nog echt verstand van heeft ook”, verzucht Martine. “Een gênante vertoning. Volgende keer nodig ik haar niet meer uit.”

Bijzonder pijnlijk was de situatie voor de 17-jarige Joey. Het lijkbleke genie uit Veenendaal is een échte psychopaat. Hij moest met lede ogen aanzien hoe iedereen tegen Samantha zei dat ze ‘echt crazy’ was: “Samantha is helemaal niet echt crazy, ze is gewoon irritant. Iedere keer dat we een feestje hebben komt ze weer gekke dingen schreeuwen. En als je er dan een kritische vraag stelt, zegt ze dat haar vader twintig jaar tbs heeft gehad en dat ze dus heus wel weet wat een psychopaat doet. Maar als puntje bij paaltje komt gaat er niemand dood.”

Volgens Joey doen mensen als Samantha het imago van psychopaten geen goed: “Zo denkt iedereen dat dát is wat psychopaten doen, een beetje op skelters rijden op feestjes, terwijl ik hier gewoon al maanden ongemerkt zit te beramen hoe ik Martine na haar vioolles op dinsdag om 17.15 uur ga gijzelen en opsluiten in de schuur.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vreemd eigenlijk; dat de figuurzaag in ruim 80 jaar niet essentieel van vorm is veranderd. Je zou anno 2016 toch een modernere, elektrisch aangedreven Samsung-versie mogen verwachten met een grovere vertanding. Met die oude zaagjes duurt het uren voor je iemand hebt onthoofd. Kijk es hoe I.S. dat doet.

Reageer
gravatar

Dat labelen van alles en iedereen doet geen goed aan de onderlinge verstandhoudingen. laat iedereen lekker op zijn eigen manier bedreigen en uitmoorden, daar wordt de wereld een stuk rustiger van.

Reageer
gravatar

Joey zelf weet blijkbaar ook niet hoe een spychopaat handelt.

Een psychopaat voelt de noodzaak om handelingen uit te voeren vanwege daadwerkelijke hersenvariatie.

Een sociopaat ervaart geen empathie/wat anderen ergens van vinden.

Psychopaatje leef je nog is dus een gerede vraag.
Sociopaatje leef je nog niet, want sociopaten worden vanzelf narcistisch en vinden zichzelf als enige bron van gevoel ook de enige bron van relevante invalshoeken.

met een sociopaat kan je prima praten, met een psychopaat moet je af en toe ook ruimte laten voor Joey gesprek met alle waanbeelden, stemmen en andere zaken die de psychopaat wel allemaal echt hoort en ziet, maar wat voor een gesprekspartner toch net een stukje inlevingsvermogen nodig heeft.

Een sociopaat met een psychopaat laten ouwehoeren is dan op haar zachtjes gefluisterd;

wellicht interessant.

Voorbeelden;
Twan Haus is een sociopaat
mensen die hardop spreken als ze lezen zijn psychopaat, erm, wacht, dat was weer een ander gesprek, ik mochjt van de stemmen ook eigenlijk helemaal niet vertellen hoe dingen nu ook weer echt zitten, maar ik doe het lekker toch.

een psychotische sociopaat, klinkt als ideetje, toch ?

Reageer
gravatar

‘t Is epidemisch, die hang naar reuring en deviant gedrag. De Tijdgeest, net wat u zegt. Horror- en clinyclowns die uit het niets opduiken. Dancefeesten waar onze spes patriae zich laat volgieten met drugs, met waves die zich buiten voortzetten in collectief drankmisbruik en ‘figuur’-zagen. Alsof iedereen op het idee is gekomen later als plastisch chirurg aan de slag te gaan.

Reageer