Sky News

BREAKING: terreuraanslag gerelativeerd

Liveblog: 7 doden, maar dit gebeurt in Bagdad elke week

13:39 BREAKING: er zijn schoten gehoord in een metrostation. Volgens ooggetuigen valt het aantal doden in het niet bij het jaarlijkse aantal verkeersslachtoffers.

11:35 BREAKING: er zijn schoten gehoord in een metrostation. Volgens ooggetuigen valt het aantal doden in het niet bij het jaarlijkse aantal verkeersslachtoffers.

11:37 De politie meldt dat er vier doden zijn gevallen. In de bio-industrie worden jaarlijks dertig miljoen kuikens gedood.

11:48 De schutters zouden “Allahu akbar” hebben geroepen, maar in de middeleeuwen zijn er vele christelijke godsdienstoorlogen gevoerd.

12:01 Het dodental van de aanslag is opgelopen naar zeven. Verschrikkelijk natuurlijk, maar in Bagdad gebeurt dit elke week.

12:05 Al het metroverkeer is inmiddels stilgelegd. Dit is opmerkelijk, want de kans dat er op één dag binnen één stad twee aanslagen zijn op hetzelfde vervoersysteem is buitengewoon klein.

12:09 Het Paleis op de Dam is belicht in de kleuren van de Pakistaanse vlag. De schietpartij in het metrostation was niet in Pakistan, maar vorig jaar was daar wel een aanslag en daar hoorde je toen niemand over.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarschijnlijk zullen we nooit achter het echte motief van de dader komen, die een videoboodschap achter liet waarin hij diverze verzen van de koran oplas.

Reageer
gravatar

We wachten nog op een manifest over moeilijke jeugd, onmenselijke vlucht uit oorlogsgebied, racisme, stages, de onwaardigheid van het ontvangen van een uitkering, de ondraaglijke stank van varkensvlees, gebrek aan RESPECT, te weinig zonlicht door schotelantennes, de diepzinnigheid van ‘alla akbar, alla akbar, alla akbar, ..’.

Wat ben ik vergeten?

gravatar

Door de ruime spoeling in Amerikaans ‘amusement’ op de tv, door onze marinade in de Amerikaanse way of life, door onze fixatie op alles wat uit Amerika komt, zeker nu in verkiezingsstijd, het titanengevecht tussen een narcistische pruikdragende hondsbrutale non-valeur en een dame hevig in de overgang.. lijkt het alsof de wereld alleen om Amerika draait. Het is allemaal zó treurig en traanopwekkend en toch is dit land HET gidsland der Westerse democratie, traditioneel leverancier van onze vliegtuigjes en ons aller persoonlijke Big Brother via NSA en Facebook. En wij zijn het braafste en volgzaamste jongetje uit de klas. In Keulen donderde het, Parijs rouwde, maar wij vergaten het. Wij hebben alleen DENK en de presidentsverkiezingen in de U.S. of A. om ons op te richten: Brood en Spelen.

gravatar

Beste Outsider,
Even een toelichtende vraag: tot welke leeftijd kan een vrouw claimen in de overgang te zijn? Denk je niet dat ze met rouge en glos probeert een opvlieger te simuleren om zich vijftien jaar jonger voor te doen?

gravatar

“Hooi”mans Diedrik in je volgepropte duinverhalen ooit!

Kan je nog een beetje genieten van waar je nu mee bezig ben!?

Het leven op de achtergrond lijkt je wel te bevallen zo te zien.
Kom je nog eens langs om kekke stappers aan je voeten te schuiven?

Ik heb meer als gek daarstaan met een roestje, zo leuk!

Hoor je, gekje pik!

Je schoenneussnuffelaar.

Reageer
gravatar

Hey Diederik!

Kun je nog een beetje genieten van waar je nu mee bezig ben!?

Het leven op de achtergrond lijkt je wel te bevallen zo te zien.

Kom je nog eens langs om een paar ‘kekke stappers’ te passen?

Ik heb er hier nog meer staan, allemaal met een leuk kleurtje, blits!

‘k Zie je later pik!

Je” schoenensnuffelaar” (??).

gravatar

Ik vind het gewoon niet zo origineel wat ze doen.
Altijd maar diezelfde plofjes en ouwerwetse geweertjes.
En dan die teksten! ‘Alla akbar, alla akbar, alla akbar, ..’
Ja, boeien!

Reageer
gravatar

Grappig dat die spotprent een heel andere lading heeft dan dit artikel. De prent lijkt van de hand van een rechts georiënteerd persoon en dit verslag van een links georiënteerd persoon die ons ook bewust wil maken van wat er in de rest van de wereld gebeurd wat misschien nog wel erger is maar wat niet in de kranten wordt vermeld.

gravatar

Een beetje jammer dat door deze relativering het hele doel achter de aanslag “terreur zaaien” wordt ontkracht. Terroristen zijn ook gewoon hard werkende mensen dien hun werk proberen te doen. Beetje kinderachtig, de speld.

Hoogachtend,

Prof. B. de Bouwer

Reageer