Joep berekende ook de kosten en baten van zijn drankgebruik

‘Dikke drankrekening, maar wel gevingerd!’

Deze week kwam het RIVM met een rapportage over de kosten en baten van alcoholgebruik voor de Nederlandse samenleving. Joep las het maandag in de krant en wilde zelf ook weleens een kosten-batenanalyse van zijn eigen drankgebruik maken. “Ik was afgelopen zaterdag €68 kwijt, als je de bamihap en de taxi naar huis niet meerekent.”

Maar hoe druk je de baten vervolgens in geld uit? Joep licht zijn rekensom graag toe. “Als ik niet zo lam was geweest, had ik mijn hand natuurlijk nooit in Sophie’s broekje durven wurmen, maar hoeveel was dat spannende gevoel uiteindelijk waard, in euro’s? Misschien een tientje?”

Daar staat tegenover dat Joep de volgende dag op kraamvisite bij zijn nicht moest, en toen op een haar na de kribbe had volgebrokkeld. “Dat voelde niet al te goed. Maar hoe erg niet goed? Toch zeker wel vijftien euro-niet goed.”

Maar… Joep had die zaterdagavond wel nog een grap geschreeuwd op de taxistandplaats. “Hee bokketaxi, ik ga je bus slopen!!” brulde hij over het plein. Daar moesten toch zeker twee van zijn vrienden even om gniffelen. Goed voelde dat, maar hoe goed in geld precies? “Drie euro vijftig,” concludeert Joep.

Na uitvoerig afwegen van de getallen onder de eindstreep heeft Joep vastgesteld dat hij zich komende zaterdag opnieuw de blubber in gaat drinken. “Al met al prima zo.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vertrouw de media gewoonweg niet meer. Dit artikel zal wel expres door een man en een vrouw geschreven zijn om realistisch over te komen, maar veel verder dan studentenhumor komt het niet.