• Lasius Niger

  Let’s go! Nummer één op de lijst is de zwarte wegmier, alias de Lasius Niger. De linker zijn we al een poosje kwijt, maar de middelste zit al bijna drie weken in ons bed en de rechter is ook zo goed als tam. Definitely fijner om tegenaan te kruipen dan tegen Marco!

 • Weefmier

  Yes yes yes, de weefmier (Oecophylla longinoda) mag zeker niet ontbreken in dit lijstje! Deze handige jongen plakt in zijn vrije tijd graag bladeren aan elkaar om zo een nest te maken. En dat doet hij niet eens zelf, maar hij stuurt zijn larven eropuit. Dat is nog eens delegeren tussen de lakens!

 • Roofmier

  Sorry Marco, maar vandaag is pas écht rood na een nachtje met de bloedrode roofmier (Formica sanguinea). Eén brok pure, ongetemde passie!

 • Groene bosmier

  Hé, wie is deze mooiboy aan je voeteneind? Het is Vicento de groene bosmier (Oecophylla smaragdina). Mag deze exotische verrassing in jouw bed duizenden bladluizen melken? Natuurlijk!

 • Schubmier

  Ja ja, we horen het je denken: ‘Ze zijn de Camponotus crispulus vergeten!’ Neen: de koningin van de schubmieren hebben we speciaal voor het laatst bewaard, met een eervolle vermelding. De meeste dromen zijn bedrog, maar als we wakker worden naast haar dan zijn we blij dat ze Marco niet is.

5 Mieren die jij liever in je bed hebt dan Marco Borsato

Wij hebben 5 mieren gevonden waarvan we 100% zeker weten dat jij ze liever in je bed hebt dan Marco Borsato! Niet overtuigd? Check deze foto’s dan.

Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Natuurlijk weet ik niet hoe graag Marco Borsato deze mieren in zijn bed heeft, dus ik kan niet beoordelen of ik ze liever in bed heb dan hij.

Reageer
gravatar

Maar wil ik liever mieren in mijn bed dan dat ik Marco Borsato in mijn bed wil, of wil Marco Borsato deze mieren ook heel graag in zijn bed, maar ik nog liever?

Reageer