Wikimedia Commons: CC NASA/JPL/Cornell

Suïcidale idealisten razend enthousiast over het koloniseren van Mars

‘Een afgrijselijk kort kutleven voor een abstract idee: iemand moet het doen!’

Na de bekendmaking van Elon Musks plannen om de rode planeet te koloniseren, staan de eerste suïcidale idealisten al te popelen om zich volledig te geven voor de mensheid.
Voor Gerda bijvoorbeeld was het meteen duidelijk. “Vier jaar reizen om er te komen, giftige grond, nauwelijks licht: daar moet ik heen. Ik ben altijd al van het lekker pionieren geweest – mits het tot een zekere dood leidt.”

Ze kijkt enorm uit naar die vier jaar wagenziekte om vervolgens in totale ontbering te leven op Mars. “Lekker die gifgrond bewerken, allesoverheersende claustrofobie, stank; álles opdat over honderd jaar Mars een plek is waar toch een handjevol mensen een enigszins moeilijk bestaan kan vormen. Ik geloof in het voortbestaan van het menselijk ras, weet je wel?”

Veel achterblijvers zijn vol lof over het onbezonnen masochisme van deze neokolonisten. “Ik juich het hartstikke toe hoor!” zegt Steef, “Ze doen het toch maar mooi voor onze achterkleinkinderen, misschien. Dus ja, dikke prima, boys.” Heeft hij nog een zoet afscheidswoordje voor ze? “Uhm, nee. O wacht, toch: laat anders gekke dingetjes als nationalisme en religie thuis? Maar zie maar!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik draag Corrie van Hiernaast voor. Als ze er nog is tenminste, ze is nogal,stil de laatste tijd. Er zijn geruchten dat ze in de Haagse duinen ligt, achtergelaten in een dichtgegooide kuil nadat Samir haar helemaal heeft kapotgen***kt. Wie weet er het fijne van?

Reageer
gravatar

Om de kolonie van levensmoede mensen van passend gezag te voorzien, stel ik voor om de domme blondjes Wilders en Trump met voorrang te lanceren.
Corrie (van toekomstig hierboven) wil vast wel mee als secretaresse.
😉

Reageer
gravatar

Waarom doet mij de foto sterk denken aan de film “A room with a view”? Ook zo’n uitzichtloos bestaan: voortdurend binnen moeten blijven vanwege een zuurstoftekort buiten, net als Beijing in de smogperiode. Of als Groningers die binnen moeten blijven omdat de elitaire I.S.-kern van Vindicat op de loer ligt om slachtoffers te maken.

gravatar

‘t Eerste wat de kolonisten op Mars gaan dan ook gaan doen is trapveldje voor de Johan Cruijffstichting aanleggen, met kunstgras natuurlijk. Dat is het eerste groen op de Rode Planeet; hoewel, rood en groen is boerenfatsoen.