Bron: NOS

Analyse: Clinton won op inhoud, Trump won op fascisme

‘Fascisme blijft Clintons zwakke plek’

Het spande erom vannacht tijdens het debat tussen Hillary Clinton en Donald Trump. Wie was de winnaar? Onze jury is duidelijk: Clinton won op inhoud, maar wat betreft fascisme moest zij in Trump toch haar meerdere erkennen.

“Fascisme blijft Clintons zwakke plek”, stelt onze jury. “Als het bijvoorbeeld gaat om het vernederen van minderheden, dan merk je dat ze daar niet uitkomt. Trump gaat daar soepeler mee om, het lijkt bij hem bijna vanzelf te gaan. Dat is toch een kwaliteit.”

“Bij inhoud is het precies andersom”, gaat het juryrapport verder. “Clinton is een dossiervreter en ze heeft jarenlange ervaring. Ze straalt uit dat ze weet waar ze het over heeft. Trump daarentegen lult uit zijn nek.”

Het eindoordeel van de jury? “1-1. Trump moet zich echt gaan inlezen om inhoudelijk sterker te worden. Maar Clinton zal heel hard moeten werken aan haar fascistische imago. Zolang zij er niet in slaagt op een geloofwaardige manier autoritair nationalisme te prediken, gaat ze het nog heel moeilijk krijgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je ziet in de wereld dat de meeste mensen een leider hebben die fascistisch is, fascistische trekken heeft en/of een fascistisch beleid voert.

In de geschiedenis zie je ook dat dit soort leiders altijd over de grootste delen van de wereld hebben geheerst.

Aangezien het bij een verkiezing om de meeste stemmen gaat lijkt het mij dus dat Tump gaat winnen.

Reageer
gravatar

‘Gelul uit zijn nek’ is wel een goede samenvatting van Trumps optreden vannacht.

Vandaag nog zien hoeveel idioten in Amerika denken ‘dat hij toch wel een punt had’.

Reageer
gravatar

Jammer dat ook de Speld meegaat in het door de Europese media gecreëerde narratief. Als men Clintons geschiedenis bekijkt, wordt het duidelijk dat niet Trump de fascist van de twee is.

Reageer
gravatar

Sowwie …dubbel
Red. Reacties graag warm sneller plaatsen zodat iedereen kam delen in onze meelevende zielenroerselen dank!