Twitter - Matthijs Holtrop

Nasrdin Dchar laat zich kruisigen aan einde optocht IEDER1

‘Kruisiging zal boodschap van universele naastenliefde kracht bij zetten’

De vrolijke optocht van IEDER1 eindigt zondagmiddag met de kruisiging van haar initiatiefnemer Nasrdin Dchar. Als de parade het Museumplein in Amsterdam bereikt, laat Dchar een manshoog kruis oprichten waar hij zichzelf aan laat spijkeren. ‘Met echte spijkers!’, benadrukt hij.

Dchar doet dit voor de toekomst van Nederland. ‘Ik wil niet dat mijn kinderen in een gepolariseerd land opgroeien’, vertelt de initiatiefnemer van IEDER1. ‘Met mijn kruisiging zal ik mijn boodschap van universele naastenliefde kracht bij zetten.’

Links en rechts zijn geroerd door de opofferingsgezindheid van Dchar. ‘Ik pleit al jaren voor minder Marokkanen’, zegt Joost Niemoller. ‘Dchar doet het gewoon.’ En Anti-Zwarte Piet-activist Quinsy Gario: ‘Zo had ik het nog niet gezien. Als je door de politie in elkaar wordt geslagen, kun je ook gewoon de andere wang aanbieden. Heel inspirerend!’

Dchar is blij met de reacties. ‘Ik wil jullie knuffelen!’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Moet hier onwillekeurig denken aan die ontroerende scene uit “The Life of Brian”: Brian eindelijk succesvol gekruisigd en dan -uit het niets-rijst plots het gezang “Always look on the bright side of life, tata tata”. Nasrdin Dchar MOET door deze film zijn geïnspireerd, dat kán niet anders..

gravatar

Ik heb geprobeerd hem te knuffelen maar kreeg een splinter in m’n vinger. Toen Dchar dit zag heeft hij mij gevraagd dan het Kruis maar in de fik te steken.

Reageer
gravatar

Wordt dit dan ook de locatie voor de volgende editie van The Passion? De vorige keer waren we al aan het begin van deze maand op de hoogte.

Reageer
gravatar

Misschien kan hij eerst nog zijn mond dichtnaaien met zwart garen.
Ook al eerder gedaan, maar toch leuk.
En een stuk stiller.
Krijgen we misschien toch nog een ‘stille tocht’.
Scheelt weer.

Reageer