Man met gebroken hand weet precies wat gehandicapten doormaken

'het erge is dat ik vroeger altijd om die mensen moest lachen'

Yassin (25) heeft een botje gebroken in zijn hand en zit voor drie weken in het gips. Hij weet nu precies wat gehandicapten doormaken.

Languit op de bank met een steunkussentje onder zijn arm kijkt hij naar een herhaling van de 100 meter vrije slag op de Paralympische Spelen. “Je moet de prestaties van deze topsporters niet onderschatten”, verzekert Yassin ons. “Kijk, die Hongaarse vrouw mist twee armen. Heel zwaar om mee te moeten zwemmen. En waarschijnlijk lastig met het uittrekken van haar kleren. Daar weet ik alles van.” Zuchtend en steunend komt hij overeind. “Ongelooflijk dat de zorgkosten van gehandicapten de afgelopen jaren zijn verdubbeld. Daar kan ik mij echt boos om maken.”

“Het erge is dat ik vroeger altijd moest lachen om deze mensen”, bekent Yassin. Hij laat ons een filmpje zien van een dwerg met een horrelvoet die wordt aangevallen door een marmot. “Haha, moet je kijken. Met die gekke dikke armpjes van hem.” De jonge gehandicapte herpakt zich. “Ja, dat breekt mijn hart. Ik begrijp precies wat hij doormaakt, behalve die marmot dan. Dat er mensen zijn die daar de spot mee drijven. Misselijkmakend is het.”

Yassin kijkt naar het gips aan zijn hand en verheft zijn stem. “Schatje!”, roept hij. “Cornflakes!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat is er aan de hand, hé
Doe toch ‘s normaal
Wie denke wel dat je bent?
‘t Is een grof schandaal

Je bent nog lang geen ster
Waar slaat dat nou weer op?
Ach, mens, hou toch die kop

Reageer
gravatar

Sammie; wie zegt nou dat iedere Islamitische Medelander à priori rechts zou moeten zijn? Met enige oefening is ook over links ‘voldoening’ te halen.
Yassin’s rechterhand is uit de kom gevlogen door -iets te enthousiast- instemmend vlaggenzwaaien bij president E******’s genocide op de Koerden.

gravatar

Hij was betrokken bij een dodelijk ongeluk. Tenminste hij heeft het ternauwernood overleefd, anders was het dodelijk geweest.

Wat een mazzel. De dood in de ogen kijken en het na kunnen vertellen. Dat doen er niet veel hem na.

Puur op wilskracht blijven ademen, chapeau!

Reageer
gravatar

Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Jij hoeft tenslotte ook niet, maak er dan op zijn minst een cynische kwinkslag van of een ridicule overpeinzing. Kortom doe je best.

gravatar

Dat komt al een kleinn beetje in de richting. Je zult zien dat met een beetje oefening en wat verfijnde humor anderen je bijdragen ook leuk gaan vinden. Je kan dit herkennen aan cijfertjes linksonder in je berichtjes. Goed bezig man!

gravatar

Ach ja, die hipsters van tegenwoordig met hun fakebaardjes en gipshandjes. Hopelijk haalt zijn schatje met de cornflakes gelijk zijn laptop uit zijn gekwetste handje. Dan kan die hipgozer gelijk en geen onzin meer op internet zetten en doet het daar ook niet zo ontzettend veell pijn meer!

Reageer