Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Willem-Alexander arriveert op Prinsjesdag in Grote Draagstoel

Zijne majesteit gedragen door mannen uit voormalige koloniën

Dit jaar geen Gouden Koets die het Binnenhof op komt rijden, maar de klassieke Grote Draagstoel. Het is voor het eerst sinds 1702 dat dit Koninklijke vervoermiddel weer uit de stallen wordt gehaald.

Vanmiddag maakte Koning Willem-Alexander een majesteitelijke entree met zijn Draagstoel op het Binnenhof. Op details is gelet: op iedere hoek wordt Zijne Majesteit gedragen door mannen uit voormalige koloniën. Vooraan tillen de Indiërs en de Molukkers, achteraan de Surinamers en Antilianen. Niet alle oud-koloniën zijn hier vertegenwoordigd. “Maar een Draagstoel heeft ook geen 24 hoeken”, verdedigt stalmeester Wassenaar zich.

Voor de tocht van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof is veel geoefend de afgelopen weken. De uitverkoren dragers zijn zorgvuldig getest op hun fysieke uithoudingsvermogen en op onverwachte prikkels als rookbommen, gillende mensen, vuurbakken en geweerschoten. Ook heeft Koning Willem-Alexander veel geoefend met het opstapje.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Was het niet meer een voorproefje voor het komende Koningsschap 2.0? Willem Alexander, Graaf van Buren als evenwichtskunstenaar in een Islamitische draagstoel. Wen er maar vast aan, dat bij de aanvang van een nieuw parlementair jaar, de koning voortaan gedragen wordt door 6 ‘bomen’ van moslims, type kickbokser. Ontsnapping dus onmogelijk .Tijd voor nieuwe rituelen: van je ree-ree-ree rijd de koning door de moskee. Ooit zei Piet Hein Donner, onderkoning van Nederland, dsat hij de Sharia zou invoeren als meer dan de helft van de bevolking moslim zou zijn. We hoeven dus niet lang meer te wachten, hooguit een paar jaar: dan zijn de resterende bewoners van Irak, Syrië, Afghanistan, Somalië ook aangemeld bij de AIVD voor een paspoort. Turkse tegenstanders van president E******* komen dan ook naar Nederland, op de vlucht voor diens terreur aldaar. En voilà, Nederland is in meerderheid Islamitisch. Maître Donner, de Sharia please.

Reageer
gravatar

En dat terwijl Alex van afkomst ook een Duitser is, net als de meeste Groningers. Enige affiniteit is er dus wel, toch altijd nog meer dan al die Westerlingen, met hun Hoekse en Kabeljauwse twisten. Pffffff.

Reageer
gravatar

sorry hoor maar ik als NL-er vind dit niet normaal, deze foto. Weer dat onderdanen gevoel zie je hierin terug, ruim en breed. Niet alleen arm en rijk maar ook dat slaven gedoe. Discriminatie, racisme. Net zoals wij betalen ons rot aan een koning terwijl we zelf armer en niet beter van worden. Oneerlijkheid in verdeling. Ken je het middeleeuwen met die koningen/kasteel? en het klootjesvolk die met moeite overleeft? Elke keer als ik daaraan denk hoe ziek we als mensen zijn om dit door te zetten. Wij miljoenen mensen geven 1 gezin, het koningshuis zoveel geld dat ze het heerlijk hebben, nooit te hoeven werken en ons uitbuiten als slaven. Die zijn de grootste uitkeringstrekkers en ze hoeven er niks voor te doen, want ze hebben een status van een apenclub gekregen.

Reageer
gravatar

Beste Wim,
‘normaal’ is een uit de statistiek afkomstige term. Het betekend zoiets als “volgens het te verwachten patroon” of nog simpeler “zoals het altijd gaat”. Onze staat heeft altijd een koningshuis gehad, dus dat is zonder meer normaal.

gravatar

Beste (maar o zo domme) empathisant,
Onze staat – ooit de Republiek der Zeven geheten – heeft langer geen koningshuis gekend dan wel. De Oranjes hebben zichzelf na het nodige geweldsgebruik gekroond. Inderdaad heel normaal voor criminelen. Het feit dat gehersenspoelde onderdanen (subspecies van onderkruipers) dat normaal vinden tekent hun historisch bewustzijn en lage IQ.

gravatar

Beste Marten,
Als we nog wat langer terugkijken in de geschiedenis, namelijk naar de hele levensduur van de aarde, dan is er in meer dan 99% van de tijd een anarchie geweest: Zonder mensen geen regering. Anarchie is dus de normale situatie,

gravatar

Beste Wim,

Excuseert u mij m’n beperkte IQ. Ik dacht inderdaad met een staat geen republiek te bedoelen, maar zal iets over het hoofd hebben gezien.

En nu moet ik ook nog door het leven in de wetenschap een o zo domme, gehersenspoelde onderdaan te zijn. Wat een dag zeg..

gravatar

En hoe gaat het er vandaag de dag aan toe in en rond ons landje, dankzij de alla-ak-barbaren?
Terreuraanslagen, plofkraken, treitervloggers, zuiveringen, asielzoekers, oorlogen, ..

En we hadden al: juweliersovervallen, homohaat, vrouwenonderdrukking, ‘eer’-wraak, foklust, ..

Grote trucks voor bescherming op Prinsjesdag; beveiligers naast koets
http://nos.nl/artikel/2133383-grote-trucks-voor-bescherming-op-prinsjesdag-beveiligers-naast-koets.html

Reageer
gravatar

Dus in dit erfgoed vindt de Koning wel dat het moet kunnen maar in het erfgoed zwartepiet/sinterklaas hoor je niets van zijn zijde.
Misschien beter geweest dat ook hier de regenboog kleuren een betere optie was geweest.