Andere kant van Eva’s bed verhuurd via Airbnb

Amsterdamse maakt volgens huisbaas toch maar van één helft gebruik

Toen de Amsterdamse Eva (24) zondagochtend wakker werd, trof ze naast zich in bed plotseling Gary (52) en Simon (49) aan, twee Britse toeristen. De andere helft van haar bed bleek door haar huisbaas verhuurd via Airbnb.

Volgens huisbaas Martin (54) is het een noodzakelijke maatregel: “Eva heeft een tweepersoonsbed en maakt amper gebruik van de andere helft. Dan lijkt het me niet meer dan logisch om te kijken hoe we meer uit die ruimte kunnen halen.”

Eva heeft vannacht geen oog dichtgedaan. Ze is er helemaal klaar mee: “Simon snurkt als een bezetene, en Gary heeft de hele nacht mijn dekens afgepakt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ook Eva heeft als huurder recht om mee te delen in het economisch welzijn dat de toenemende toestroom toeristen brengt, zo vind Eberhard van der Laan.
Voor een reactie op de vraag of de maandelijkse kosten, die de pan uitlopen, in plaats daarvan niet naar beneden kunnen waren huisbaas Martin en de burgervader helaas niet bereikbaar.

Reageer
gravatar

Niet om het een of ander hoor, maar waarom heeft Eva dat bed 24 uur per dag tot haar beschikking? Als ik snel uitreken kom ik tot 6 huurders voor 1 2 persoonsbed.

Reageer
gravatar

Als huisbaas Martin recht heeft op de helft van Eva’s bed terwijl Eva de woning huurt, moet Eva maar eens goed haar huurcontract lezen. Kon wel eens niet helemaal standaard zijn.

Reageer
gravatar

Je zou als huisbaas huurders als Eva hebben zeg. Wie denkt ze wel wie ze is! Respect voor Martin dat hij nog het geduld op kan brengen dat geklaag van haar aan te horen.

Reageer
gravatar

Tenzij de huisbaas kan aantonen dat het tweepersoonsbed tot het gehuurde behoort, mag hij er niet vrijelijk over beschikken.

Inboedel is normaliter als roerende zaak niet inbegrepen bij de huurprijs en derhalve geen eigendom van de verhuurder.

Als mevrouw Eva haar bed vrijwillig deelt met deze toeristen, dan mag zij ook over de betaalde huurpenningen voor dit gebruik beschikken.

Of zij daarbij zelf nog aanvullende diensten levert en daarvoor kosten rekent, mag zij dan als verhuurder zelf bepalen.

Reageer
gravatar

Eva staat sterk. Dit is huisvredebreuk en onrechtmatige toe-eiening van huurpenningen door de huisbaas (bw 7:203 e.v.). Het zou mij niet verbazen als deze huisbaas een Duitser is, die zijn daar goed in zoals we uit de geschiedenis kunnen leren.

Reageer