Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Ron (51) zegt baan op om extra jaar te kleuteren

Fiscaal adviseur mist essentiële vaardigheden zoals zitten

Ron Oldenvelt (51) heeft zijn baan opgezegd om een extra jaar te gaan kleuteren. De fiscaal adviseur mist essentiële vaardigheden zoals zitten en tamboerijnspelen. Hij hoopt zich in groep 2 van basisschool De Vliegertjes verder te kunnen ontwikkelen.

Zijn kinderen praten nauwelijks tegen hem en Elsbeth wil bij hem weg. Een jaartje vadertje-en-moedertje spelen in de poppenhoek kan daar misschien verandering in brengen. Ron denkt ook dat hij na een extra jaar in de kleuterklas makkelijker vriendschappen kan sluiten: “Ik heb nooit echt leren omgaan met de wc-ketting. Dat merk je toch in de dagelijkse omgang.”

Rons werkgever Sandra juicht zijn beslissing toe. “Verstandig dat hij ervoor kiest om aan zichzelf te werken. We hopen hem weer te mogen verwelkomen als hij straks niet meer voor zijn beurt praat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach, ach, onze beste hoezo vriend is van na 1970. Hij weet niet dat je jij speelt met een t spelt. Nu maar hopen voor de speld dat hij dit weer niet verwart met spelt. 😉

gravatar

Ron mag dan genezen zijn verklaard maar ik vind dat de kat op het spek gebonden wordt door deze man een jaar lang tussen kleuters te plaatsen.

Reageer
gravatar

Geen idee vanuit welke invalshoek jij het bekijkt maar er is wél een duidelijk verschil tussen regressietherapie en pedofilie.

gravatar

Ik kijk naar de overeenkomst, en dat is de enkelband van Ron. Let eens op zijn overdreven ruimvallende broek. Zijn de ouders hierover eerlijk ingelicht?

gravatar

Hmm, ja, vanuit die hoek had ik het nog niet bekeken. Je hebt daar wel een punt. Wat te doen? Gelijk de burgemeester bellen en/of melding maken bij het Registratie Punt Pedofielen?

gravatar

Een sabbatical year op de kleuterschool zou een heleboel autistische bestuurders wat basaal fatsoen kunnen bijbrengen, gewoon weer even door de orale en anale fase. Kijk wat de ABN creche-course deed met VVD’er Gerrit Zalm (nu weer een kerngezond dus belastingontwijkend multimiljonair) en Mark Rutte die bij “Zomergasten” zijn borstharen en het achterste van zijn tong liet zien. Jammer genoeg ging Diederik Samson weer in regressie: die moet nu groep 1 nog een keer overdoen.

Reageer
gravatar

Crêche-course met ABN? U bedoelt wellicht: crash-course? ‘t Is nogal wat, peuters moeten nu al ambitieus Algemeen Beschaafd Nederlands leren spreken in groep 1.

gravatar

Inderdaad is “sabbatical” in oorsprong een Anglicisme. Ik begrijp dan ook volledig dat het vanuit een pan (= geheel) Nederlandse dwangneurose onvermijdelijk is smalenderwijs neologismen (= nieuwe woordvormen) te benaderen. Overigens wordt “sabbatical” -zelfs in Prachtig Nederlands- tegenwoordig zowel zelfstandig als bijvoeglijk (sabbatical year) gebruikt. Sla er het meest recente Groene Boekje maar op na. In plaats van Algemeen Beschaafd Nederlands was meer gedoeld op de Algemene Bank Nederland, vandaar de referte aan (of naar) Gerrit Zalm en de VVD. Deze dubbelzinnigheid was u waarschijnlijk ontgaan.

gravatar

Hoewel ik onze Nederlandse taal liefheb als mijn moeders, vind ik dat Prachtig Nederlands zuigt. Wel knap dat het Frans ook ontdekt is door onze knappe PN. Bravo. Ongeveer een eeuw geleden zouden we hier allen Frans hebben gesproken. Ook een prachtige taal. Geinig, is het niet?

gravatar

Tja, niet iedere gemiste kans tot ontwikkeling is te ondervangen met ritalin en dwang (“structuur”). Maar het wordt inderdaad wel ‘diep gaan’ voor Ron, om weer oprecht met grote bewondering naar zijn eigen keutel te kijken. Iets waar overigens in 1970 wat meer begrip voor was dan tegenwoordig; er kunnen cito-punten in mindering worden gebracht.

Reageer
gravatar

Als bèta zet je je emotionele leeftijd op het slotje zo met het zesde/zevende jaar. Zo houd je je obsessieve belangstelling voor robots, ninja’s en startrek vast tot ver na je puberteit. Midlifecrisis is flauwekul. En je hoeft nooit groep twee over te doen, maar kunt je zelf en je droids fijn blijven ontwikkelen. Bèta zijn is een bewuste keuze.

Reageer
gravatar

Gezien Ron’s vorderende kaalheid zal het moederlijke luizenkammen wel meevallen. Ron (51 reeds) zal zijn moeder ook niet licht kunnen vragen hem te luiskammen, het oude vrouwtje uit haar zelfzorg-isolement bevrijden zou wreed zijn.

gravatar

Ook politici kunnen er een hoop van opsteken. Dan doel ik overigens op de basisvaardigheid ‘Niet liegen’, die helaas niet in het rijtje genoemd werd; maar desondanks niet minder belangrijk is.

Ik stel dus voor dat het nieuwe kabinet in 2017 eerst een jaartje gaat kleuteren. Vanaf 2018 plukken we er de vruchten van.