Trouwen! De ultieme bezegeling van ja wat eigenlijk?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zag eens dat men in sommige landen (China?) trouwfoto’s maakt zonder getrouwd te zijn, zelfs zonder een relatie hebben.

Om de ouders tevreden te stellen.

Dus: bezegeling van niks in dat geval.

Wist U Dat?!

Reageer
gravatar

Dat is echt geen Chinese uitvinding. Hier in Nederland maken mensen selfie’s voor kapitale huizen en dure auto’s en sturen die met Whatsapp naar vrienden en familie in de nieuwe emigratielanden in Oost-Europa, Midden-Oosten en Afrika.

gravatar

Een typisch voorbeeld van “penny wise, pound foolish”. Allejezis mán, wát een investering in tijd, geld en moeite om een jaar lang gratis (?) te kunnen neuken. Het zou veel goedkoper (en fiscaal aftrekbaar) zijn als je een jaar lang op een knipkaart naar de ‘betaalde sector’ zou gaan. Geen koppijn, geen (v)echtscheiding, geen boedelscheiding, geen halvering van pensioenrechten en auto-gebruik, geen alimentatie.

gravatar

Een redelijk dure trouwerij is een mille of twintig. Ik ken niet alle ins en outs, maar ik meen dat je wel op zoek moet naar een aardig goedkoop adres om het daarmee een jaar vol te houden. Of bescheidenheid in je behoefte.

gravatar

Trouwen betekent dat twee mensen door de familie, evt. de kerk , de samenleving en de overheid figuurlijk tegen elkaar aan worden geperst, met zeer beperkte ontsnappingsmogelijkheden. Net als het lidmaatschap van de EU, trouwens.

Reageer
gravatar

Op een bepaald moment is binnen een relatie door de duur of intensiteit (vaak veroorzaakt door een kinderwens of de fysieke aanwezigheid van kinderen) de sociale druk zo enorm toegenomen, dat men met goed fatsoen niet meer lukraak in het rond kan/mag neuken of zelfs maar gewoon kan stoppen met de relatie om weer een leuker leven te gaan leiden.

Deze situatie resulteert vaak in het fenomeen trouwen, door insiders ook wel ‘t rouwen genoemd.

Reageer