Marco bezoekt elke zaterdagavond allerlei leuke Facebook-evenementen op zijn computer

'Op deze manier haal ik alles uit mijn leven'

Iedere zaterdagavond gaat Marco er goed voor zitten. Hij klapt zijn laptop open en bezoekt Facebook-evenementen. Ook vanavond belooft het weer enerverend te worden, beginnend om 20.00 uur met Afstudeer/verjaardagsfeest en tegelijkertijd een benefietconcert voor weeskinderen in Oeganda.

Marco heeft het gezellig gemaakt in zijn studentenkamer. Hij heeft een zak chips gekocht en in de koelkast staan een paar blikjes bier. Om 20.30 uur is hij aanwezig bij IDFA Special, een half uur later bij Balkan Beats. Zijn studievriendin Maartje IJsselstein vond het afgelopen dinsdag leuk dat Marco naar dat evenement ging.

Als Marco om 21.15 uur aanwezig is bij releaseparty: “verborgenBende – Alles leuk en aardig”, is hij al een beetje aangeschoten. Hij heeft zich op het evenement verheugd. “Ik heb nog met de toetsenist van de band op de middelbare school gezeten”, vertelt hij. “Het was een hele eer dat hij mij uitnodigde.”

Het feesten gaat de hele nacht door. Marco bezoekt op zijn computer nog vele evenementen: een technofeest in Lisse en een housewarming in Alkmaar. “Het is weer een lekkere, afwisselende zaterdagavond”, vertelt hij. “Op deze manier haal ik alles uit mijn leven.” Uiteindelijk klikt hij per ongeluk op een afterparty van een buurtfeest in Aachen. Rond 06.00 uur klapt hij zijn laptop dicht en gaat hij tevreden slapen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *