Otto vindt kritiek op suikerlobby onterecht: ‘Suiker is superlekker’

‘Vet! De boosdoener is vet!’

Er is overdreven veel kritiek op de suikerlobby. Dat vindt Otto. Volgens Otto is suiker ‘superlekker’.

Knagend op een handjevol winegums spuwt Otto zijn gal over de ‘haatcampagne’ tegen suiker. Hij houdt ons de halflege zak voor. “Proef nou zelf. Ho, eentje is genoeg! Maar proef nou zelf, dit is toch lekker? Of niet dan? Dat komt toch echt door de suiker hoor.”

Na enig aandringen erkent Otto wel dat er een probleem is met overgewicht, maar dat ligt volgens hem niet aan suiker. “Vet! De boosdoener is vet!” Om zijn punt kracht bij te zetten pakt hij twee rollen van zijn zwijnig buikspek stevig vast. Hij schudt er agressief mee en zegt: “Zijn dit soms suikerrollen? Nee! Dit zijn vetrollen. Ik bedoel maar.”

Dat de suikerlobby wetenschappers zou hebben betaald om te schrijven dat vet erger is dan suiker, vindt Otto helemaal niet erg. “Er zijn genoeg zure suikerhaters in de wetenschap. Van die laffe hartigheidsfans die alleen maar negatief kunnen schrijven. Prima dat er nu een tegengeluid is.”

Otto steekt militant een fles cola in de lucht. “Op een zoete overwinning!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heb je weer zon linkse suikerknuffelaar hoor, die het gevaar niet wil zien. Die suikerbuikers zijn Allemaal aanhangers van obesitas. En die die proberen om de hele wereld te bekeren tot obesitas. Terwijl wij toch echt opgegroeid zijn met anorexia! Je ziet het steeds meer in het straatbeeld: steeds meer die openlijk obesitas zijn. En er komt nog veel meer aan, miljoenen en miljoenen kilo’s tegelijk. Ze zijn vermomd als lekernijen, maar het zijn allemaal caloriebommen.Let op mijn woorden: over 5 jaar lopen wij allemaal met een snoepzak rond!!!!1!1!!!1!

Reageer
gravatar

Als het straks weer een beetje kouder wordt, over een jaar of pak-em-beet 10/20.000 jaar, dan is dat vet helemaal zo erg nog niet hoor. Tot die tijd een beetje warm, plakkerig, stinkend en traag, dat wel.

Reageer
gravatar

Heerlijk zo’n suikerboost (zeker met het huidige mooie weer).

Ik laat het altijd even lekker smelten in een pannetje, of op een lepel, en spuit het dan rechtstreeks mijn aderen in. Succes verzekerd.

Reageer
gravatar

Otto heeft gelijk.
Er is een belachelijke hype gaande tegen suiker.
‘Suiker, dat is pas gif!!’

Veelal hebben ze geen idee waarover ze praten.
‘Nee, natuurlijke suiker is natuurlijk geen probleem, natuurlijk’
Dat gaat meestal regelrecht in tegen alle ‘argumenten’ die ze hebben, als ze die al kennen.
Iets met ‘glycemische index’.

Zelfs de consumentenbond praat het na.

Reageer