bron: publicdomainpictures.net

Lekker, maar toch gezond: de komkommer light

Geniet zonder je schuldig te voelen

Het is een van de populairste groenten van Nederland: de komkommer. Maar kun je ook van zo’n lekkere sappige snack genieten zonder je meteen schuldig te voelen over je gewicht? Voortaan wel! Nu is er namelijk de komkommer light.

“Een volle komkommer bevat 13 kilocalorieën per 100 gram”, vertelt kweker Eelco Veenhuizen, de ontwikkelaar van de komkommer light. “Onze komkommer brengt dat terug naar slechts 0 kilocalorieën. Dat is een aanzienlijk verschil. En we gebruiken daarvoor geen kunstmatige producten.”

De komkommer light kost ongeveer twee keer zoveel als de gewone komkommer, maar volgens voedingscoach Rens Kroes is het dat meer dan waard. “Dit is ideaal voor mensen die bewust met hun gezondheid bezig zijn, maar zichzelf af en toe toch iets lekkers gunnen.”

Kroes noemt het feit dat je er veel kanten mee op kunt een bijkomend voordeel. “Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk in mijn smoothie. Maar je kunt de komkommer light ook koken en op smaak brengen met een theezakje. Yum!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Na de in Duitsland mislukte tomaat Light, daar beter bekend als de hollandische wasserbombe, gaat een durfal het deze keer proberen met de komkommer…

Reageer
gravatar

Hohoho!!

Ik zie hier een overduidelijk geval van industriele spionage, zoniet goedkope imitatie, van ons hoogwaardig medicinale produkt Bioforce Cucumis Sativus!

A Vogel
(voorheen dr A Vogel)

Reageer
gravatar

Dit produkt is nog niet helemaal àf!

Er moet nog een groene kleurstof in, en dan is het een kant-en-klare smoessie!!

Perfect voor zweefteven!

Dan kan men er wel 5x zoveel voor vragen als voor een komkommer!

Ik kan overigens het mengsel van glycerol E422, Natrium koperchlorofyline E141, en riboflavine Fosfaat E101 aanbevelen.

Reageer
gravatar

De firma Spa heeft dit produkt overigens al vele jaren. En ook zonder kleurstof vragen ze al zeker 5 x zoveel als voor kraanwa.. eh kommkommer.

En ze zijn niet de enige!

Hoeveel belasting betalen ze eigenlijk?

gravatar

Inderdaad: met één korreltje zout, maar ook beslist niet meer dan dat. Zout is immer hygroscopisch en één korreltje zout houdt al snel een kwartliter water vast. Bij meer zout is men voor men het weet obesiet. Of lijdend aan een waterhoofd.