Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Spiegelbeeld hoort peptalk Blind zwaarmoedig aan

Bondscoach overtuigt terneergeslagen weerkaatsing niet

“Kom op, jij kunt dit”, zucht Danny Blind tegen de spiegel in een hotel in de Zweedse stad Solna. Zijn spiegelbeeld staart hem terneergeslagen aan. Het lijkt niet overtuigd, geneert zich misschien zelfs een beetje.

“We gaan die Zweden opvreten”, zegt de bondscoach met enigszins gebalde vuisten. Zijn stem is te zacht om tegen de bruine betegeling van de badkamer te weergalmen. Zijn reflectie laat de schouders hangen. “Dit is het keerpunt, vanaf hier zetten we de weg naar boven in.”

“Als je in jezelf blijft geloven, sta je over twee jaar met die wereldbeker in je handen”, sluit Blind zijn peptalk af. Zijn spiegelbeeld schudt meewarig het hoofd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lekker makkelijk dit. Volgens mij hadden we gewoon met minimaal 5-1 moeten winnen en heeft Zweden één kans gehad. Tactisch stond het prima en Blind kan er niets aan doen dat de ballen er niet in gaan. Hou eens op met dat zielige gezeik over Blind en geef de man een eerlijke kans en een eerlijk oordeel. Erg goedkoop dit.

Reageer
gravatar

Hoi Piet,

Deed jij mij dan, gezien het feit dat je het over ‘we’ hebt? Ik heb geen Piet gezien in het Nederlands Elftal, terwijl ik b/Blind ben.

gravatar

Alweer een hoop gelul van De Speld. “Blinde Peptalk” is een contradictio in terminis. O op zijn minst een contaminatie: blinde woede bestaat wel, maar blinde peptalk niet

Reageer