Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Sander Dekker: ‘Vanaf 2025 in elke klas een wilde grizzlybeer’

Deskundigen noemen plan ‘knettergek’ en ‘ambitieus’

In elke klas een grizzlybeer: als het aan Sander Dekker ligt, wordt het al in 2025 werkelijkheid. Het inzetten van de wilde dieren is het meest in het oog springende onderdeel van het onderwijsprogramma ‘Bere-excellent Onderwijs’ dat de staatssecretaris van Onderwijs vandaag presenteerde.

Volgens Dekker moeten leerlingen met een beer in de klas een betere aansluiting op de arbeidsmarkt van de 21ste eeuw krijgen. “Scholieren hebben nieuwe skills nodig om succesvol te zijn in een wereld die almaar flexibeler en mondialer wordt. Bovendien krijgen excellente leerlingen zo de kans om het maximale uit hun potentie te halen. Vandaar de beer.”

Lang niet iedereen is enthousiast over het berenplan. Ans Grienk, al 25 jaar lerares wiskunde op het Jorge Zorreguieta College in Ulft, ziet de onderwijshervorming met lede ogen aan: “De verantwoordelijkheid voor dit soort dingen komt altijd bij de leraar te liggen. Die is daar helemaal niet voor opgeleid. Ik ben net terug van de burn-out die ik aan de herziene Tweede Fase heb overgehouden, en nu weer een beer.”

Onderwijskundige Bert Bokhoven noemt het plan van Dekker ‘knettergek’ en ‘ambitieus’: “Ik hoop wel dat de grizzlybeer niet ten koste gaat van de lestijd. Maar goed, in Scandinavië werkt dit ook.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als Rectrix van het Jorge Zorreguieta College ben ik waanzinnig ontstemd dat Sander Dekker mij als lesbo gepasseerd heeft. Ook mijn ex- vriendin, Leontien Pastoors, momenteel op non-actief gesteld door mij, is door dit Sander Dekker Plan volledig in elkaar gedonderd. Dat dit figuur überhaupt nog meetelt!! Ik doel dan op Sander Dekker. Een vreselijke ex- staats-secretaris. Mijn ex-vriendin, La Pastoors, lijkt op een bruine beer en voelt zich enorm aangesproken. Wij pleiten nu voor meer lesbische zeekoeien voor de klas. Het moet toch allemaal niet gekker worden. Ik wil mij trouwens laten ombouwen tot transgender, heeft iemand een goedkoop malafide adresje voor mij?
Kusjes van jullie Rectrix.

Reageer
gravatar

Toch is het erg terecht dat de redactie omnidskundige prof. dr. ir. Bert Bokhoven (tevens begenadigd trendlistener) hier eindelijk weer eens aan het woord laat. Na het nu al 2x verschijnen van de wolf in Nederland is de volgende stap inderdaad: de beer!!! En wie anders dan deze briljante en voortreffelijk Bokhoven kan hier de ambitieuze doelstellingen van het hedendaagse onderwijs duiden?? Graag veel vaker deze Bokhoven hier aan het woord, geachte redactie!!

Reageer
gravatar

Namens mijn zwager Adelbert “Bert” Bokhoven leg ik u nog een extensie van zijn beleidsvoorstel voor. Bert pleit voor uitsluitend Grizzly’s van mannelijke kunne voor de klas. Gezien de huidige relatieve oververtegenwoordiging van vrouwen voor de klas, verdient het aanbeveling mannelijke zwaargewichten in te zetten. Zo wordt pedagogische overdracht in de praktijk gekoppeld aan survivaltechnieken (z.g. Bear Essentials). Een bijkomend voordeel is dat deze docenten geen pensioenrechten opbouwen.

gravatar

In het Jorge Zorreguieta-College kunnen ze mooi practicum doen met het voeren van dissidenten aan de beren. Daarna rondvlucht boven zee om de overgebleven stukken aan de haaien te voeren.

Zó mooi! Zulke biologieles is wel wat anders dan fruitvliegjes kweken!

Reageer
gravatar

Onderwijskundige Bert Bokhoven kan wel beweren dat het plan van Dekker ‘knettergek’ en ‘ambitieus’ is. En waarschijnlijk zal dat rationeel ook wel waar zijn.

Liever hoor ik de mening van Kundige Trudie. Haar mening is, net zoals de mijne, gebaseerd op gevoel.

Corrie.

Reageer
gravatar

Zat ik nog maar op school, ik hou van beren. Maar het lijkt me toch wel veilig om beer een muilkorf aan te doen als hij of zij in de klas zit. In de pauzes krijgt beer brood met honing en ‘s avonds een warme berenhap.

Reageer
gravatar

In Finland geen Amerikaanse grizzly’s maar bruine beren. En in het plusprogramma de wolf en de veelvraat. Maar ja, het onderwijzend personeel verdient daar heel wat beter.
Een ijsbeer bereidt je het beste voor op de toekomstige maatschappij. Tenzij je het IPCC gelooft natuurlijk.

Reageer
gravatar

Kan er niet gewoon een obesiete leraar worden ingezet? Gezien de eetlust van grizzlyberen valt er te vrezen voor het wegvallen van hele generaties middelbare scholieren, wat weer leidt tot demografische problemen en het verder opschuiven van de pensioengerechtigde leeftijd. Er is nu al zoveel heisa over 67.

gravatar

Kunnen ze niet wachten tot mijn kinderen afgestudeerd zijn. Ik heb nog geen kinderen, maar toch liefst uitstellen tot ze afgestudeerd zijn.