Studio Speld

Komeetinslag 2028 moet Nederland op de kaart zetten

'Nederland heeft een rijke cultuur, en fietsen'

Een komeetinslag in Nederland, waarom ook niet? Volgens het comité Komeetinslag 2028 moet het haalbaar zijn om uiterlijk in het jaar 2028 een stuk ruimtepuin naar Nederland te halen.

Met Ruud Gullit als voorman hoopt het comité een goede kans te maken op een inslag. De kersverse komeetambassadeur wil dolgraag laten zien wat Nederland te bieden heeft: “Nederland is authentiek, we hebben een rijke cultuur en fietsen. Een komeetinslag op Hollandse bodem zal in Nederland en ver daarbuiten een geweldige impact hebben. We zetten onszelf echt weer op de kaart.”

Volgens critici is Nederland veel te klein om een komeetinslag te huisvesten. Hoogleraar toerisme Flemmo te Gader zet zijn vraagtekens bij het ambitieuze plan: “Zelfs als Nederland samen met België en Luxemburg een komeetbid uitbrengt, zullen ze het afleggen tegen de grote landen met grotere budgetten.” Bovendien zou financiële onderbouwing van het plan onderbreken: “Natuurlijk is het voor de rest van de wereld een mooi spektakel, maar de omwonenden blijven na afloop met de rommel zitten. Je zult zien, een jaar na de inslag gebruikt niemand Nederland meer. Daar is de kleine ondernemer en de rest van de bevolking de dupe van.”

Gullit wuift de kritiek van de hand. “Ach, dit wordt toch ontzettend mooi. Die kritiek, dat is typisch Nederlands. Je zal zien, als dat ding zijn entree maakt in de dampkring hebben zelfs die azijnpissers het nergens anders meer over.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, dit is wel buiten-het-doosje-denken.
Goed! Durf!! Lef!!!

Prachtige economische impuls door het bouwen van een nieuw stadium, waar de komeet mooi in kan landen. Oost-Groningen is wel een fijne plek daarvoor. Ofnee, daar moeten we nog gas uithalen. Een wadden-eiland dan?

Eigenlijk best goedkoop, doordat op het vuurwerk bij de opening en sluiting kan worden bezuinigd. De eeuwige vlam zit ook wel goed.

Reageer
gravatar

Wanneer de komeet z’n werk gedaan heeft is het aan de aan de meer krijgshaftige lieden onder ons om subiet in het gat te springen en op onnavolgbare wijze de macht te grijpen middels de tocht naar het welbekende fort,
alwaar een en ander op ordentelijke wijze zijn beslag zal krijgen.

De Generaal

gravatar

Voorzitter, ik ben er toch voor dat we het KCO en de toegang daarnaar intact laten. De rest van 020 mag tot de randmeren gaan behoren, dan heeft de jaarlijkse Gay Parade wat meer ruimte. .

gravatar

Welke klasse komeet hebben we het over? De wereldkampioenschappen korfbal kunnen we met twee vingers in de neus binnenhalen. Als die in Utrecht-West worden gehouden – Fiducia maak je klaar – zullen ze in Zeist nog geen rimpeling voelen.

Reageer
gravatar

Lijkt mij geen goed idee. De vorige keer is dat op nogal, hoe moet ik dat netjes zeggen, een echec uitgelopen. Maar ja, misschien is er in bijna 65 miljoen jaar wel het een en ander veranderd.

Reageer