Kamer wil aparte minister van Veiligheidsgevoel

'Schijnveiligheid mag wat kosten'

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil dat er in het volgende kabinet een aparte minister van Veiligheidsgevoel komt. Volgens de partijen is het veiligheidsgevoel te belangrijk om slechts een dossier op het bordje van een drukke minister te zijn.

Terwijl de veiligheid in Nederland toeneemt, neemt het veiligheidsgevoel af. VVD-Kamerlid Ockje Tellegen: “Nederlanders vinden hun gevoel veel belangrijker dan feiten. Als politiek moeten wij daarnaar luisteren en veel meer aandacht besteden aan het veiligheidsgevoel. We zien dat de minister van Veiligheid en Justitie zich nu vooral bezighoudt met veiligheid en justitie. Dat moet veranderen.”

De Kamer wil dat de nieuwe minister een eigen begroting krijgt. PVV-Kamerlid Lilian Helder: “Overal beveiligingscamera’s, permanente noodtoestand, evenementen annuleren, kogelwerende vesten voor iedereen: schijnveiligheid mag wat kosten. Dat geld kunnen we bijvoorbeeld weghalen bij de preventie van terrorisme en criminaliteit.”

CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg vindt vooral een afgewogen mediaplan van groot belang. “Er moet elk kwartier een persconferentie worden gegeven over de acute dreigingen. Mijn voorstel zou zijn een nieuwe schaal in het leven te roepen waarop wordt aangegeven in welke alarmfase de paniekdreiging is. Deze kan dan variëren tussen substantieel en compleet hysterisch.”

De Kamerleden waarschuwen wel voor te hoge verwachtingen. Ockje Tellegen: “Hoezeer we ook ons best doen, we kunnen nooit een honderd procent veiligheidsgevoel garanderen. Er is altijd een kleine kans dat iemand toch bang is voor een terreuraanslag, als hij een afstand van 200 meter moet overbruggen in een woonwijk in Voorburg.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als christelijk dorp zijn we er trots op geen pedofielen te willen. Hoewel we klein zijn, werken we hard aan de vooruitgang. Op Sir hebben we pas weer (bijna) iemand doodgeslagen. Daar mogen we best voor uitkomen. Deze dingen zijn vanzelf pas mogelijk na rijp beraad van de plaatselijke bevolking. Dat neemt soms enkele jaren in beslag. Maar uiteindelijk ligt er dan een plan klaar. Pas daarna neemt een van onze meest dapperen het voortouw en rijdt op zijn postcodeloterij-fiets met zijn verrekijker naar de dijk, waar soms iemand zomaar in zijn eentje zit. Omdat we erg op familiewaarden zijn, kunnen we geen einzelgängers (pedofielen) dulden in de straat. Er staat ook een bord. ‘Denk aan onze kinderen’. En ook daar voorbij. Bij de volgende trekking kunt u zeker 2 miljoen winnen. Het familiegevoel.

Reageer
gravatar

Ik denk dat ik weet wat u bedoelt. Inderdaad was er pas iemand die me vroeg of ik weleens de verkeerde ben tegengekomen. Hij vroeg of ik hem herkende. Ik zat daar rustig aan een bankje aan de kant van de weg. Ik wist niet gelijk welke verkeerde. Maar hij drong zich nogal op. Hij had tal van fantasieën hoe hij me moest doodmaken. Ik dacht dat hij dat soort dingen alleen in het café besprak. Hij zei ook dat hij me al tachtig keer had kunnen doodrijden. Ineens wilde hij dat ik voor hem neerknielde. Hij wilde me vergiffenis schenken, zei hij. Toen hij stoppende automobilisten ging uitleggen dat ik een kinderlokker was, heb ik me uit de voeten gemaakt.

gravatar

De moderne berijming van een parabel uit het Nieuwe Testament? Vooral die strofe van “Ineens wilde hij dat ik voor hem neerknielde” wekt reminiscenties met de voetwassing van J.C door een publieke vrouw. Waarschijnlijk waart Gij de verkeerde voor deze ontsnapte TBS’er op proefverlof. Zijn uitleg aan stoppende automobilisten over uw vermeende kinderlokkerschap, duidt op een achterliggend seksueel motief om u op de knieën te dwingen.

gravatar

Het is dan ook logisch dat deze outsider in al zijn verschijningen een paar dagen later is opgedragen een klein berichtje te componeren over introverte of uitpuilende navels. Op Facebook dient men dan een duimpje toe te voegen, met als bijschrift: kielekiele.

Beste Bas, ik heb voor de zekerheid vast met de GGD gebeld, want dit kan zo niet langer.

gravatar

De politie zou meer snoep moeten uitdelen. En bloemen. Elke agent zou verplicht een mandje met snoep en bloemen bij zich moeten hebben en dat moeten uitdelen om de mensen vrolijk te maken. En dansjes. De politie zou meer leuke dansjes moeten doen. En snoep en bloemen uitdelen. Op de lange termijn is dat veel effectiever en veel goedkoper dan zo’n duur ministerie.

Reageer
gravatar

Fijn is dat; van die types die weten te vertellen wat er moet gebeuren en dan gelijk iemand anders aanwijzen die het moet gaan doen.
Als u eens begint met doorlopen?

gravatar

Inderdaad Jason. De politie zou verplicht moeten zijn met een mandje met snoep en bloemen rond te lopen. Met een knuppel in je hand rondlopen is zooo jaren vijftig. De hele tijd sommeren door te lopen past niet meer in de functieomschrijving van een moderne wijkagent.

gravatar

Tja agent, van iedereen wordt verwacht dat ie mee verandert met de maatschappij. Een leven lang leren, u ontkomt er niet aan. Vroeg of laat is iedereen het haasje, en nu is het dus uw tijd.
Ik ken een goede dansschool voor u in Den Haag. Voor de bloemen kunt u wellicht op de zaterdagse markt in Utrecht terecht.

gravatar

Lijkt me een goede zaak. Hoewel het nog een lange tijd zal duren voordat dit goed en wel is ingedaald in de Nederlandse gemeenschap, stel ik wel voor een aparte Minister voor Meppel-zaken aan te stellen.

Reageer
gravatar

Volgens mij heeft PVV-Kamerlid Lilian Helder dit niet besproken met meneer Wilders van de PVV.

Meneer Wilders van de PVV is een man van concrete maatregelen en niet van gevoelsmatige maatregelen.

Hij vertegenwoordigt de waarheid van de gewone Nederlander.

Corrie.

Reageer
gravatar

Geert Chlorix zou misschien een concrete maatregel voor één onderwerp nemen, en de rest vergeten.

Laat hem de stoker blijven die de knuffelaars tot andere gedachten dwingt, maar concrete verantwoordelijkheid is te hoog gegrepen voor hem.

gravatar

Strak plan, maar nog te beperkt. Uiteindelijk dient tegenover ieder ministerie een gevoelsministerie te staan voor het uitdragen van prettige gedachten over onderwijs, het buitenland, defensie, volksgezondheid etc..

Reageer
gravatar

Dat kan gevoelsmatig wel zo zijn, want het wordt 10 tegen 1 toch weer een ‘aparte’ VVD’er. De hele justitionele industrie is in handen van de VVD; geen wonder dat er zoveel belastingontwijking/-ontduiking en Pa na Ma offshore constructies worden geschapen door principiële VVD-kapitalisten en naar aansluiting strevende ‘sociaal’-democraten o.l.v. Jeroen Dubloen Deysselbloem.