Stumperd kijkt nog steeds paardensport en handbal

Vrienden van Jon vinden het gewoon alweer treurige sporten

Anderhalve week na de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen heeft Jon zich compleet voor lul gezet bij zijn vrienden. De 25-jarige stumperd blijkt nog altijd te kijken naar sporten als handbal, paardensport en roeien.

Jon liet in de kroeg weten erg uit te kijken naar de openingswedstrijd van zijn favoriete handbalteam Callant Tongeren. Zijn vrienden reageerden verbijsterd. “Gast, doe normaal! Handbal? Dat is toch geen sport, man”, aldus Arnold, die twee weken eerder nog minutenlang wezenloos naar zijn scherm bleef turen nadat de handbalvrouwen de bal in de laatste minuut van de halve finale tegen de paal gooiden.

Een tikje beteuterd gooide Jon het over een andere boeg. Hij liet weten zich bij de studentenroeivereniging te willen aansluiten. Hoongelach was zijn deel. “Roeien? Er is toch niks saaiers dan dat? Kneus”, riep Vincent, die onlangs nog zwaaiend met zijn oranje shirt over een terras rende nadat Ilse Paulis en Maaike Head goud wonnen in de lichte dubbeltwee.

Jon deed nog een laatste poging om zijn vrienden voor zijn enthousiasme voor sport te winnen door te vragen wanneer het volgende concours hippique gepland stond. Hoewel Arnold en Vincent beiden recent nog fanatiek hun afstandsbediening door de kamer smeten toen Jeroen Dubbeldam een tijdstraf opliep, kreeg Jon te horen dat hij voorlopig geen contact meer hoefde op te nemen. “Als je gewoon weer voetbal kijkt, mag je bellen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

dat bestaat nog steeds hoor! Tegenwoordig komen er bn’ers langs. Volgende week kom Dafne Schippers er 100 meter rennen bijvoorbeeld

gravatar

Ik vind dat er te lichtzinnig met deze aandoening omgesprongen wordt. Het ‘post-olympisch-trauma’ levert iedere 4 jaar wereldwijd duizenden slachtoffers op. De ergste gevallen die bekend zijn in ons land werden hartje winter aangetroffen met de afstandbediening in hun hand terwijl ze luidkeels Anke van Grunsven op Bonfire luidkeels aanmoedigden. Een adekwate behandeling voor deze afwijking is nog niet gevonden maar voor tijdelijke verlichting wordt een weekendje weg met Hans van Zetten aanbevolen.

Reageer
gravatar

ouch, heb ik ook weleens, dat ik het over sporten hebben die stiekem niet bestaan, inmiddels weet toch iedereen wel dat roeien, paardensporten en handbal gewoon een grote complot was van Putin om ervoor te zorgen dat ze nog meer sporters mee konden laten doen en dus een nog betere Olympische prestatie te kunnen leveren in het manipuleren van de dopingtesten.

Reageer