Erdogan vertelt over zijn zomer tijdens kringgesprek groep 3a

'Weten jullie wat zuiveren is?'

Nadat Elisa heeft verteld over haar heel leuke week op ponykamp, mag Erdogan aan groep 3a van basisschool De Groene Vallei vertellen wat hij in de zomervakantie heeft gedaan. Juf Riet heeft hem speciaal uitgenodigd voor het kringgesprek om de spanningen onder Turkse leerlingen weg te nemen. “Hallo allemaal”, zegt de Turkse president. “Weten jullie wat ‘zuiveren’ is?”

“Nou, dat willen de kinderen natuurlijk héél graag weten!” zegt juf Riet. Ze knikt aanmoedigend naar Erdogan. “Hebben jullie broertjes en zusjes?”, vraagt hij aan de klas. “Daar heb je vast wel eens ruzie mee. Bijvoorbeeld als ze je lego proberen af te pakken. Nou, dan zijn je broertje en al zijn vriendjes en vriendinnetjes dus staatsvijanden. Weten jullie wie Fethullah Gülen is? Nee? Gelukkig maar.”

Op het bord maakt de Turkse president een kleurrijke tekening van straaljagers die op onschuldige burgers schieten. “Nou, en toen was ik natuurlijk héél boos op die duizenden hooggeplaatste figuren in mijn land, en toen kregen we een beetje ruzie. En als je ruzie hebt met iemand, wat wil je dan dat er gebeurt?” vraagt Erdogan aan de klas. “Dat ‘ie verdwijnt!” roept Kevin, een ijverig knaapje met een bril. “Niet voor je beurt praten Kevin,” zegt Erdogan. “Maar je hebt wel gelijk.”

“Wat vinden jullie eigenlijk van de doodstraf?” gaat Erdogan verder, maar hij wordt onderbroken door de bel.

“De tijd vliegt!” Zegt Juf Riet. “We gaan buitenspelen, jongens.” Ze kan tevreden terugkijken op een geslaagd kringgesprek. “Ik maakte me deze zomer best zorgen over de eerste paar schooldagen, maar zo pakt het toch goed uit allemaal. Het is wat mij betreft voor herhaling vatbaar, en de kinderen vonden het ook heel leuk. Volgende week komt Henk Krol vertellen over pensioenpremies, ik ben benieuwd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een fijne meneer die Erohan! (wordt steeds verkeerd geschreven)
Op rustige toon sympathieke dingetjes vertellen, dat kan hij wel!
Misschien een roeping, kleuteroppas worden!

Memo: er zijn geruchten dat hij niet lief is voor de geitjes. Niet meenemen naar de kinderboerderij!

juffrouw Jannie,
schoolhoofd De Groene Vallei

Reageer
gravatar

We weten inmiddels allemaal hoe gevaarlijk het is om Erdo te beledigen. Hij staat bekend om zijn lange arm die ver reikt. Kevin weet inmiddels ook hoe -diep- die arm reikt. Enfin, we hebben het er maar niet meer over.

gravatar

Best wel een goed idee. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Alleen jammer dat ze Erdogan daarvoor uitnodigen.

Wat ik mij kan voorstellen is dat meneer Wilders van de PVV wordt uitgenodigd op een basisschool om uit te leggen wie de vijanden zijn van de gewone man. [de politieke elite]

Mijn fantasie slaat op hol. Zou het geen fantastisch idee zijn wanneer er Wildersscholen worden opgericht?

Corrie.

Reageer
gravatar

Heel goed plan Corrie!

Dan kan Wilders eindelijk eens goed worden opgeleid. Komen er misschien iets zinniger uitspraken uit zijn mond.

Die meerdere scholen zijn natuurlijk bedoeld om zijn veiligheid te kunnen blijven waarborgen?!

gravatar

Bedankt voor de duiding heer Wiemersma. Ik was even bang dat Corrie in Nederland alle kinderen van jongs af aan wilde hersenspoelen op een manier waar ze in Noord Korea nog wat van kunnen leren.

gravatar

Hey Aspie. Is het niet meer voor de hand liggend dat je voor duiding het gewoon aan mij vraagt. Wiemersma zit namelijk vol met wrok omdat ik hem heb afgewezen. Hij kan nu alleen maar Benny-achtige negatieve onduidelijke reacties over mij plaatsen.

Met een Geert Wildersschool bedoel ik een school waar de leerlingen worden onderricht in de waarheid van de gewone Nederlander.

Bijvoorbeeld; al decennia wordt ons wijsgemaakt dat we zgn. ‘wereldburgers’ zijn. Wat een onzin. Keep it real! Typisch een links waanbeeld.

Ik ben een Nederlandse Haagse burger en voel me helemaal niet betrokken met een burger uit één of ander takki-takki-land. Andersom is het helemaal zo. Een burger uit takki-takki-land voelt zich ook niet betrokken, met bijvoorbeeld, een Haagse dame uit Nederland.

Het idee ‘wereldburger’ stamt volgens mij af uit een kolonialistisch hypocriet schuldgevoel.

Volgens mij is het idee van een Geert Wildersschool best mogelijk. Je hebt bijvoorbeeld ook Steve Jobsscholen.

Corrie.

gravatar

ben geen PVV-fan, maar ben het wel eens over wereldburgers. Hagenaren en hagenezen zijn toch geen wereldburgers?

gravatar

Juf Riet had maar geluk. Plan A was eigenlijk om naast Erdogan ook Fethullah Gülen uit te nodigen voor een debatronde met groep 8. Jammer genoeg dreigde Erdogan, als grootste publiekstrekker, om die reden af te zeggen.

Reageer
gravatar

tsja, wij leerden vroeger enkel Boom, Roos, Vis, Vuur, maar de kinderen van tegenwoordig weten straks wel hoe ze snel aan geld komen

gravatar

Toch ook een gevolg van ontwikkelend onderwijs: leesplankjes onderwijs is zó jaren ’40, ’50. Tegenwoordig, dankzij verplichte vóórschoolse opleidingen, kunnen kleuters van 3 jaar al goed overweg met smartphones en tablets. Binnenkort wordt op bevel van Sander Dekker met intra-uteraal onderwijs begonnen, met een meegroeiende touchscreen in de baarmoeder. Jet Kleinsma: “Een peuter van 1½ jaar die dan nog niet kan lezen en schrijven, heeft een onoverkomenlijke achterstand op de arbeidsmarkt en heeft geen Turks-Nederlandse toekomst meer; zelfs niet op Erdogan-scholen”.