Ajax koopt Davy Klaassen

Transferbeleid Overmars niet meer te volgen

Ajax heeft vlak voor het sluiten van de transfermarkt Davy Klaassen gekocht. Critici noemen het aankoopbeleid van directeur voetbalzaken Marc Overmars niet meer te volgen: “Voor die positie heb je Ziyech al.”

Telegraaf-journalist Mike Verweij noemt de aankoop van Klaassen pure paniek: “Ajax heeft meer dan genoeg middenvelders en ze hebben gisteren Ziyech nog gehaald. Met Klaassen koop je nu opnieuw een jonge speler, die zich nog helemaal moet aanpassen aan de Ajax-cultuur. Bovendien staat hij de ontwikkeling van jonge jongens als Van de Beek en Nouri in de weg.”

Overmars pareert de kritiek: “Davy is momenteel een van de weinige spelers die zijn niveau haalt bij Ajax. Ondanks zijn leeftijd neemt hij het elftal al op sleeptouw en hij is zo’n beetje de enige die de doelpunten maakt. Nadat ik hem zondag tegen Go Ahead Eagles had zien spelen, heb ik dus meteen geschakeld. Dit is voor Ajax een speler van de buitencategorie.”

De penningmeester van Ajax haalt zijn schouders op over de deal, die met gesloten beurzen plaatsvindt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Overmars weet niet waar hij mee bezig is. Davy is de enige die scoort in Ajax. Het lijkt me dan logisch dat Overmars dan 11 van die Davies koopt.

Reageer