Wat als deze man straks over nucleaire wapens beschikt?

Russische presidentskandidaat grijpt mogelijk de macht

[ajax_load_more post_type=”post” destroy_after=”1″]

[ajax_load_more post_type=”post” post__in=”43398″]

Voor dé politieke belofte van Verenigd Rusland, Vladimir Poetin, gelden de parlementsverkiezingen van 18 september als belangrijke test. Mocht zijn partij de verkiezingen winnen, maakt de miljardair Poetin grote kans in 2018 daadwerkelijk president te worden. Voor velen reden tot zorg.

NAVO-baas Jens Stoltenberg: “Poetin is een agressieve oud-KGB-er met een flair voor zelfverheerlijking. Zo’n man krijgt straks dan de leiding over het hele leger van een grootmacht, nucleaire wapens incluis. Het is een gevaarlijk scenario.”

De wereld wacht de ontknoping met ingehouden adem af. Ruslandkenner Robert de Muis: “Poetin is compleet onberekenbaar en roept op persconferenties de gekste dingen. Het is een raspopulist die zijn outsider-status handig inzet, maar die ook de neiging heeft zijn politieke tegenstanders te intimideren.”

Met nog een paar weken te gaan staat de partij van deze politicus, door sommigen een angry young man genoemd, bij wedkantoren bovenaan de lijst met favorieten. Onderaan de lijst, op plaats twee, vinden we de onafhankelijke kandidate Maria Baronova. Bij eerdere verkiezingen in Rusland won Verenigd Rusland vaak met een fikse meerderheid, variërende van 98 tot 140 procent van de stemmen. Volgens kenners maakt Baronova daarom weinig kans op de overwinning.

In Rusland zelf reageren velen laconiek op de zorgelijke vooruitzichten. Yevgeni Lamotov: “We hebben nog niet zo lang geleden een machtswisseling gehad met ene Medvedev (Dimitri, -red.). Daar hebben we nog altijd last van, dus als Poetin stabiliteit biedt krijgt hij het voordeel van de twijfel. We geloven echt dat hij Rusland er weer bovenop kan krijgen na jaren van politieke instabiliteit. En weet je, als de verkiezingen naderen zal hij zijn vast matigen, om presidentiëler over te komen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Not funny!

Door zo overduidelijk de naam van G. W met V. Poetin te verwisselen lijkt het net alsof mijn partij serieus overweegt kernwapens in te gaan zetten bij de Entlosung van het internationale migratievraagstuk.

Het zoveelste bewijs van linkse vooringenomenheid van de heren journalisten van de Speld.

Wilt u daarom bovenstaand demoniserend artikel zo snél mogelijk verwijderen van de site?

Korrie.

Reageer
gravatar

Ik moet ook wel aan Duterte denken bij hem

Maar Duterte vertelt gewoon zelf dat ‘ie een schoft is, waar Putin er over liegt.

In beide gevallen stemmen mensen op hen.
Wonderlijk.
En ontluisterend hoe opportunisch en dom mensen zijn.

Had ik het al over Bouterse en de Surinamers?

Reageer
gravatar

Lieve redactie van De Speld, bedankt voor het artikel.

Door in het artikel de namen te verwisselen van Donald Trump in Vladimir Poetin laat het duidelijk zien hoe het bang maken en framen van de leugenachtige linkse journalistiek werkt.

Don’t believe the hype. Mister Trump for president!

Corrie.

Reageer
gravatar

Of deze man gaat #DumpTrump nuketten (wat is dat eigenlijk?). En dan, simplist? En nuketten in welke richting dan ook lijkt me niet zo gezond voor de hele wereld.

Beter idee: beide weg van het toneel.

Met #DumpTrump lijkt lijkt dat wel te lukken,
#VampirePutrain heeft helaas al te veel macht.