Peter (23) wil worden opgehaald uit de grotemensenwereld

'Misschien is het zijn eerste keer, dat vinden ze wel vaker spannend'

Een lijzige vrouwenstem galmt door de intercom. Peter van 23 wil worden opgehaald uit de grotemensenwereld. De stem herhaalt, Peter van 23 wil worden opgehaald uit de grotemensenwereld. Wat is daar gebeurd?

Uit Peters jongvolwassen mannenkeel klinkt gehort en gestoot. Hij is ontroostbaar. Zijn de belastingbrieven hem teveel geworden, of de onbegrijpelijke folders over pensioenfondsen? Of hebben de andere grote mensen hem weggepest door te vragen of hij zijn studieschuld al heeft afgelost? Snotterend herhaalt hij slechts een reeks moeilijk verstaanbare woorden: “Wegenbelasting, rioolheffing, salarisonderhandeling, WOZ-waarde, gas, water, licht, gas, water, licht.”

Ook achter de balie weten ze niet waarom Peter zo moet huilen: “Hij is wel gewoon oud genoeg voor de grotemensenwereld. Misschien is het zijn eerste keer, dat vinden ze wel vaker spannend. Maar aan de andere kant, hij is hier pas net. Het is niet alsof al zijn vrienden al kinderen aan het krijgen zijn, het is niet alsof hij zijn jeugdvriend moet helpen verhuizen naar Almere, het is niet alsof hij de bibliotheek binnenloopt en beseft dat hij in zijn leven nooit genoeg tijd zal hebben om al die boeken te kunnen lezen. Hij zou minder hard huilen als hij zou weten wat hem allemaal nog te wachten staat hier.”

Dan komen eindelijk de ouders van Peter aangesneld. Ze hebben de intercom gehoord. Als Peter hen ziet stopt het huilen snel, maar als hij zijn ouders vertelt dat hij weg wil, hebben ze weinig troostende woorden voor hem: “Wij willen allemaal weg, Peter, maar dat kan niet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Op 23 jaar al bezig zijn met WOZ waarde? Dan heeft hij het best goed voor elkaar. De meeste op die leeftijd moeten dan nog een ton aan eigen inbreng sparen.

Reageer
gravatar

Dit is het land, waar grote mensen wonen.
Je hoeft er nog niet in: het is er boos.
Er zijn geen feeën meer, er zijn hormonen,
en altijd is er weer wat anders loos.

En in dit land zijn alle avonturen
hetzelfde, van een man en van een vrouw.
En achter elke muur zijn and’re muren
en nooit een eenhoorn of een bietebauw.

En alle dingen hebben hier twee kanten
en alle teddyberen zijn hier dood.
En boze stukken staan in boze kranten
en dat doen boze mannen voor hun brood.

Een bos is hier alleen maar een boel bomen
en de soldaten zijn niet meer van tin.
Dit is het land waar grote mensen wonen…
Wees maar niet bang. Je hoeft er nog niet in.

dichter: Annie M.G. Schmidt

Reageer
gravatar

Plagiaat. Wordt op de middelbare school niet te moeilijk over gedaan. In de grotemensenwereld wel. Annie kan m.i. met Peter mee terug.

gravatar

De openingszin is gewoon niet goed. Dát, en het feit dat Peter een naam is die je aan een kind in de jaren vijftig van de vorige eeuw gaf doet me vermoeden dat dit een verzonnen verhaal is. Níet waar dus.

Reageer
gravatar

Gewoon je laten naaien door een meisje met een stevig tikkende eierwekker knul. Dan is het in een keer afgelopen met die angsten. Geen tijd meer voor.

gravatar

Precies Bas, het is een zieke site. Het is wel iemands kind dat ligt op het bed van mamma en pappa! En dat vergeet de Speld.

gravatar

Mijn grote hart werd doorboord met een stalen koude lans bij het lezen van dit drama. Het lijkt zo ver weg, en toch zo dichtbij..

Ik zag wel een typfoutje staan, 23, waar het waarschijnlijk 32 moest zijn.

Reageer
gravatar

Precies. 23jarigen zijn net klaar met hun studie en zijn bezig met ‘een jaartje de wereld ontdekken’ met een backpack op hun rug. Gas, water en licht is iets wat de huisbaas regelt, een huis kopen gaat ze nevernooit niet lukken en ‘pensioen’ komt niet in hun woordenboek nog niet voor.

gravatar

Nu kunnen we allemaal heel schijnheilig gaan lopen doen naar deze jongenman., maar is dit niet hetzelfde als het geklaag dat er zoveel belastingen zijn, we geen geld hebben om te leven, bijstand niet genoeg is? Het leven is gewoon duur hier in nl en daar moet je goeie weloverwogen keuzea in maken en een beetje geluk hebben. Dus zou zeggen Nederland als je dit niet begrijpt hou dan zelf ook op snotteren en grienen en vooral klagen je moet wel! Kan niet anders!

Reageer
gravatar

Last thing I remember, I was
Running for the door
I had to find the passage back to the place I was before
(…)
Welcome to the hotel California…

Reageer
gravatar

Is het niet wat voor jou Samir? Een eind aan het leven van Splinter maken.

Zo aan je naam te lezen zul je wel een moslim zijn. Die zijn het moorden gewend.

Je kunt Splinter bijvoorbeeld met een mes luid roepend ‘allahu akbar’ de keel doorsnijden. Of wanneer je een 12-jarig zoontje hebt hem met een bomgordel om de hele familie Splinter opblazen.

Allah zou trots op je zijn.

Corrie.

gravatar

Lieve Corrie,

Bedankt voor je tip. Ik zal hem niet opvolgen, tenzij ik jou weer tegenkom.

Met lieve groet en een warme knuffel. Zorg goed voor je g-plek,
Je Samir, die door jou publiek altijd beschikt wordt als een der moslims, maar die je maar wat traag altijd bij je wil hebben. Maar nu vind Ik het genoeg geweest,

gravatar

Zo te zien valt er voor 1 september heel wat uit te strooien voor de duinen van Kijkduin.

De platte kar met de urnen krijgt op maandagmorgen vanuit Ockenburg zelfs voorrang op de Lozerlaan, om zo de ceremonie waardig en snel plaats te laten vinden.

En daarna nemen we er eentje op de goede afloop.

gravatar

Ach ja., dat krijg wanneer je als jongvolwassene ultra consumer opgroeit in een hedonistische samenleving. Wanneer je ‘Meaning of live’ leuke dingen doen is dan valt het niet mee om niet leuke dingen te doen.

Reageer
gravatar

Dit etterende kluwen van rampzalige regelgeving is het schandelijke gevolg van een eeuw lang pacificatiepolitiek en gematigdheid!!

Geef mij uw stem en ik breng ons prachtige land terug naar waar het vandaan komt!

Weg met de socialisten! Leve de nachtwakersstaat!

Geert.

gravatar

Wat hartverscheurend is, is dat dagenlang liggen in de foetushouding door het leenstelsel onmogelijk is gemaakt.

gravatar

Hartverscheurend, maar hij heeft gelijk…
Ik…

Ik.., weet het eigenlijk allemaal niet zo goed meer.

Wat moet ik doen? Waar moet ik heen?
Ik, weet het eigenlijk allemaal niet zo goed meer.

Ik denk dat ik hier maar even ga liggen…

gravatar

WAT???? KAN niet???? Het moet! Pippi Langkous wijst ons allemaal de weg. Ronja helpt ons over het ravijn springen en Sjakie is de baas. En anders roep ik lekker “Bil!”

Reageer
gravatar

Opvallend dat De Speld hier de hele kleine bedragen aan woonlasten aanleiding laat zijn van Peters crisis. Terwijl inkomstenbelasting (al snel 40%) en BTW de extra klappers zijn. Weliswaar zijn we daarvan vaak minder bewust, maar rijksbelastingen vormen 95% van wat we aan belasting betalen!

Reageer