Alternatieve juridische behandeling voor natuurgenezer Klaus Ross

‘Pitbulls bieden heilzame rechtvaardigheid’

De Duitse natuurgeneeskundig therapeut Klaus Ross verschijnt binnenkort voor een alternatieve rechtbank. Ross moet zich voor het ‘natuurtribunaal’ verantwoorden voor de dood van 70 Nederlandse kankerpatiënten.

“Het reguliere rechtssysteem is niet altijd toereikend”, zegt een van de alternatieve rechters, een breedgeschouderde kale Serviër met een gouden tand. “Wij zijn zeker van de heilzame rechtvaardigheid van onze pitbulls en injectienaalden met koeienmest. Ik heb al honderden criminelen die volgens reguliere rechters waren uitgeprocedeerd toch een passende straf mogen bieden.”

Aanklager Mirko Görtler kiest er bewust voor om Ross niet volgens de gangbare juridische methoden te behandelen: “In het Westen worden wetboeken als zaligmakend gezien. Maar de wet is voor iedereen anders. Voor de één werkt het één en voor de ander het ander. Uiteindelijk draait het in het juridisch proces vooral om het gevóel van het OM.”

Er is ook kritiek op de alternatieve rechtsgang. Oud-rechter Nina Lichtsteiner: “Het werkt helemaal niet. Je kunt iemand wel straffen met een beetje verdund zoutzuur, maar daarmee vergeld je zijn misdaden niet daadwerkelijk. Sterker nog: een kasplantje met gesmolten hersenen kan geen berouw tonen. Je verslechtert de situatie dus alleen maar.”

Görtler wijst de kritiek van de hand: “Alternatieve juridische behandelingen worden altijd bij voorbaat al verguisd. Ze krijgen in westerse landen nooit een eerlijke kans, terwijl ze bijvoorbeeld in de Filipijnen heel normaal zijn. We moeten ons openstellen voor andere vormen van rechtsstatelijkheid.”

Zo denken ook veel mensen op sociale media erover. Maartje de Vries schrijft bijvoorbeeld: “Of het écht werkt, weet ik niet. Maar wij behandelen thuis kleine vergrijpen ook met alternatieve middelen als spiritus. Misschien is het een placebo-effect, maar de kinderen worden er altijd muisstil van. En baat het niet dan schaadt het niet. Toch?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja! Eindelijk!

Al die zogenaamde wetenschap en humaniteit, zó beperkt! Er is toch zo veel meer!

Laten we kijken naar die grote culturen met hun eeuwenlange tradities, die zoveel dichter bij zichzelf en de natuur staan!

De Islam bijvoorbeeld! (Allah Akbar!)

Slijp die zwaarden en messen! De koppen kunnen er weer af!

Verzamel die stenen! Wij weten wel een gepaste straf voor die hoerenwijven die niet doen wat ze gezegd wordt!

Waar zijn de zwepen en knuppels?!

Mohammed al Hollandi

Reageer
gravatar

Waarom zoeken ze de zondebok weer zo ver over de grens? In het ziekenhuis hier in de stad is de sterfte bij de afdeling oncologie ook belachelijk veel hoger dan bij de collega’s van orthopedie. Laten ze daar eens naar kijken.

Reageer
gravatar

In mijn ziekenhuis is het andersom. Maar ja, ik als orthopeed, weet dan ook dat de wereldbevolking te groot is voor deze aarde. Het is niet anders.

gravatar

Er gingen stemmen op om hem als sraf drie dagen te.confronteren met CvH, maar dat ging zelfs de Serviër te ver.

Bovendien zou Corrie haar duinagenda onder druk komen te staan.

Reageer
gravatar

Lastige materie, de mortaliteit onder uitbehandelde kankerpatiënten is ook zonder dat ze van een – al dan niet ongezonde – dosis hoop worden voorzien, nogal groot. Er is een dubbelblind onderzoek nodig, of het verstrekken van een dosis hoop op genezing de levensduur beïnvloedt. Dit mogelijk in relatie te brengen met het waardig afscheid nemen in plaats van krampachtig strohalmpjes te grijpen anderzijds.

Reageer
gravatar

In een film, een humoristische zelfs, uit ca. 1990, zei een hoofdrolspeler plotseling, zonder enige aanleiding en ook zonder verder vervolg : “Kanker kan al lang genezen worden”.

gravatar

Ik heb onlangs nog iemand genezen van pijn in de duim door zijn hand af te hakken. Grote verontwaardiging alom. Dat de pijn in de duim inderdaad over was, telt dan niet. Men leert het ook nooit.

Reageer
gravatar

Indien u geen reactie krijgt kunt altijd uw eigen artikel plaatsen op de Speld middels een mailtje richting de redactie. Dit onder vermelding van de “kop” en uw berichtje(artikel)

Verzenden aan [email protected]

Bij voorbaat dank.

Benny